Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Punctul de întâlnire Ministrul Transporturilor: Intrarea pe A3, gata în luna noiembrie

Ministrul Transporturilor: Intrarea pe A3, gata în luna noiembrie

Ministrul Transporturilor: Intrarea pe A3, gata în luna noiembrie
02 Oct 2018   •   20:06

Ministrul Transporturilor, Lucian Șova, a vorbit în emisiunea „Punctul de Întâlnire”, de la Antena 3, despre situația drumurilor din România.

Ministrul a vorbit despre numărul de șantiere din România. „Sunt foarte grăbit să terminăm aceste șantiere. Trebuie să se termine în mandatul meu”, a spus ministrul. 

Autostrada A3 ar trebui să se finalizeze în anul 2018. „Șantierul nu se mișcă cu viteza așteptată, dar totuși s-au făcut progrese. Cred că în luna noiembrie se va deschide traficului acel segment. Dacă ar fi o mobilizare mai bună, ar fi o chestie de două săptămâni. Nu mai sunt lucrări grele”. 

Ministrul Transporturilor a mai precizat că pe tronsonul Lugoj - Deva se lucrează încet.

Lucian Șova a mai vorbit și despre Autostrada Transilvania. „Compania de Drumuri a anunțat că au fost declarați câștigători pentru continuarea lucrărilor. Mi se pare că nu mai există un apetit atât de mare pentru contestații. Dacă nu vor fi făcute contestațiile, se vor putea semna pentru lucrări. În doi ani, am putea avea și acei kilometri”. Ministrul a mai menționat și faptul că toate autostrăzile din România beneficiază de finanțare europeană. 

Ministrul a vorbit și despre drumul expres Ploiești-Pașcani: „Acel drum de la Nord la Sud este deja adjudecat pentru proiectare. A existat o controversă dacă să fie autostradă sau drum expres. Am avut grijă ca șoseaua să fie definită în Masterplan ca drum de mare viteză, pentru ca să-i lăsăm pe cei care fac studiile de fezabilitate să spună dacă va fi drum expres sau autostradă”.

Despre Autostrada Sibiu-Pitești, ministrul a spus că „Nu am transmis proiectul la Bruxelles. Nu avem acord de mediu”.

 

 

×
Parteneri
Elevii care pot avea vacanţa de Paşte prelungită
x close