Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Punctul de întâlnire Informaţii de ultimă oră despre norul toxic de la Cernobîl. Care este traiectoria sa

Informaţii de ultimă oră despre norul toxic de la Cernobîl. Care este traiectoria sa

Norul de fum din zona Cernobîl (Ucraina) se va deplasa către estul Ucrainei şi sud-vestul Rusiei, în perioada 20 - 22 mai 2022, având în vedere că direcţia dominantă a vântului va fi dinspre vest către est, informează vineri Administraţia Naţională de Meteorologie.

Informaţii de ultimă oră despre norul toxic de la Cernobîl. Care este traiectoria sa
de Silvia Preda    |    20 Mai 2022   •   20:36

"Având în vedere simulările modelelor numerice rulate în cadrul Administraţiei Naţionale de Meteorologie privind deplasarea norului de fum din zona Cernobîl, Ucraina, pe parcursul intervalului 20-22 mai, se apreciază că direcţia dominantă a vântului va fi dinspre vest către est, astfel că tendinţa de evoluţie a norului de fum va fi de deplasare către estul Ucrainei şi sud-vestul Rusiei.

Vântul va sufla moderat, cu intensificări sâmbătă (21 mai) şi în noaptea de sâmbătă spre duminică (21/22 mai), când se vor înregistra rafale, în general, de 55 - 65 km/h", arată un comunicat postat pe site-ul ANM.

Potrivit meteorologilor, în zona de evoluţie a norului de fum, în intervalul 20 - 22 mai, probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi mai ridicată pe parcursul zilei de sâmbătă.

Ministrul Mediului, anunț despre norul de fum din zona Cernobîl și un posibil pericol de radiații

Serviciul de Stat pentru Situaţii de Urgenţă din Ucraina a anunţat miercuri că un puternic incendiu a izbucnit în districtul Vîşhorod din regiunea Kiev, în pădurea de lângă Zona de Excludere de la Cernobîl, afectând o suprafaţă de 45 de hectare. 

×
Subiecte în articol: Cernobîl Ucraina nor de fum
Parteneri
Cod galben de ploi, grindină și vijelii, în prima zi de minivacanță! Avertizarea meteo ANM vizează 17 județe
x close