Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Punctul de întâlnire Nou scandal uriaș pe salarii. CAS și CASS, miza scandalului

Nou scandal uriaș pe salarii. CAS și CASS, miza scandalului

Nou scandal uriaș pe salarii. CAS și CASS, miza scandalului
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    27 Iul 2017   •   21:20

Premierul Mihai Tudose a avut, joi, prima întâlnire de la instalarea în funcţie cu reprezentanţi ai sindicatelor şi ai patronatelor, principalele subiecte de discuţie fiind aplicabilitatea legii salarizării, legea pensiilor şi legislaţia în domeniul fiscal şi al justiţiei.

Începând cu veniturile aferente lunii august 2017, întreprinderile vor achita contribuții majorate la pensii (CAS) și sănătate (CASS) pentru acei angajați care câștigă mai puțin decât salariul minim brut pe economie, potrivit Ordonanței Guvernului nr. 4/2017.

Practic, în aceste cazuri, cotele de contribuții se vor calcula prin raportare la 1.450 de lei, indiferent de salariul efectiv încasat de persoanele în cauză.

Sindicatele acuză că salariile scad.

„Nu există o corelare între legea pensiilor și legea codului fiscal(...). Susținem măsurile împotriva muncii la negru, dar trebuie discutat o anumită coerență în politicile acestea. Efectul este următorul, în esență: pe brut, aparent, salariile tuturor salariaților vor crește, dar pe net ori rămân conservate, ori scad”, a declarat Bogdan Hossu, preşedintele Cartel Alfa.

Cifre oficiale privind salariile în România, prezentate de Radu Tudor

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close