Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Punctul de întâlnire Paul Stănescu: ”Moțiunea trece 100%. Primul scenariu - vom asista la un Guvern Cîțu 2”

Paul Stănescu: ”Moțiunea trece 100%. Primul scenariu - vom asista la un Guvern Cîțu 2”

Paul Stănescu, secretarul general al PSD, a declarat că moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu va trece sigur. Acesta a dezvăluit, în cadrul emisiunii ”Punctul de întâlnire” de la Antena 3, care sunt cele două scenarii, în cazul în care Executivul va pica mâine.

Paul Stănescu: ”Moțiunea trece 100%. Primul scenariu - vom asista la un Guvern Cîțu 2”
Sursa foto: Captură Antena 3
de Andreea Ştefan    |    04 Oct 2021   •   21:07

”Sunt două scenarii, din punctul meu de vedere. Scenariul în care moțiunea 100% mâine va trece. (...) AUR a spus clar că va vota moțiunea, USR votează pentru că undeva regretă mariajul cu PNL, dar toate chestiunile s-au întâmplat înainte de Congres, au trebuit să pună ceva pe masă la Congres la USR și au spus fără Cîțu.

Asta e ipocrizie maximă cu ce spune USR, pentru că Cîțu este președintele PNL și în cadrul partidului sigur că nominalizarea o face președintele la viitorul prim-ministru care va fi, deci vom asista la un Cîțu 2. Asta e ipocrizie ce face USR, nu mai au loc de întors, deci sigur vor vota și ei moțiunea.

Din punctul nostru de vedere, moțiunea trece 100%. Sunt 285 de parlamentari - 280 din PSD, AUR, USR, 5 neafiliați - deci suntem acolo”, a declarat Paul Stănescu la Antena 3.

”PNL a încercat să discute cu parlamentari să nu se prezinte la vot”

Secretarul general al PSD a confirmat faptul că cei de la PNL au încercat cumpere 50 de parlamentari, pentru ca votul de la moțiune să fie în favoarea lor. 

”Sigur că da. O nebunie să cumperi 50 de parlamentari. Cred că nu au gândit când au început să facă lucrurile astea. Au avut discuții, nu spun că au cumpărat, că au dat mită, că asta nu știu. PNL a încercat să discute cu parlamentari de Olt, care să nu se prezinte la vot”, a precizat Paul Stănescu.

”Suntem în următorul scenariu: o să numească într-adevăr Cîțu, în cadrul partidului, o să nominalizeze viitorul prim-ministru, merge la domnitorul nostru (n.r. - Klaus Iohannis), care domnește de 7 ani România și care ne-a spus că statul român a eșuat, pentru că misiunea fundamentală de a apăra cetățenii români e un fiasco.

Stănescu: ”E posibil Cîțu să fie apoi al doilea om în stat, să fie la Senat”

Sigur vor veni cu alt prim-ministru, vor reface vechea coaliție, care va fi păguboasă pentru România și pentru toți românii.

(...) E posibil Cîțu să fie apoi al doilea om în stat, să fie la Senat, să dea Camera la USR. Probabil că va fi ceva de genul ăsta, deocamdată nu am informații în acest sens, doar foarte vagi. Cîțu trebuie să aibă o funcție în statul Român și poate să fie, fiind senator, poate să dea Camera la USR și Cîțu să fie în fruntea Senatului.

(...) Al doilea scenariu, alegeri anticipate. Alegeri anticipate, aici e vorba de voință politică, dar cheia este la președinte, la domnitorul nostru. Domnitorul nostru, dacă va fi de acord cu așa ceva, ceea ce eu nu cred că va fi, pentru că asta ar fi soluția ideală pentru România, pentru că într-o lună, o lună jumate maxim, putem să facem alegeri anticipate. (...) Așa cum ne spunea domnitorul nostru, sondajele arată că actualul Parlament nu mai reprezintă voința poporului, exact ce ne spunea președintele Iohannis.

Nu va vrea, pentru că, eu vă spun sincer și din discuții cu parlamentarii PNL și cu alți parlamentari, PNL, dacă vom merge la alegeri anticipate, nu va mai avea cu 2 în față. Și atunci sigur că nu vor alegeri anticipate.

(...) Procedura e simplă, o știm toți, cad două guverne, dacă la înțelegere toată lumea e de acord se poate întâmpla foarte repede”, a mai spus Paul Stănescu la Antena 3.

×
Subiecte în articol: Paul Stănescu Klaus Iohannis
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close