Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Punctul de întâlnire Un nou scandal, gata să izbucnească în coaliție. Ministrul Năsui (USR), acuzat din PNL că ar fi omul chinezilor în afacerea 5G

Un nou scandal, gata să izbucnească în coaliție. Ministrul Năsui (USR), acuzat din PNL că ar fi omul chinezilor în afacerea 5G

Un nou scandal e gata să izbucnească în coaliția de guvernare, după ce un deputat PNL a venit cu niște acuzații grave la adresa ministrului Economiei, Claudiu Năsui.

Un nou scandal, gata să izbucnească în coaliție. Ministrul Năsui (USR), acuzat din PNL că ar fi omul chinezilor în afacerea 5G
Sursa foto: Agerpres
de Georgiana Adam    |    09 Mai 2021   •   21:30

Mai exact, deputatul PNL Pavel Popescu îl acuză pe ministrului Economiei, Claudiu Năsui, că ar fi de partea Chinei în problema 5G. 

”Ideea este foarte simplă. Ministrul Claudiu Năsui face parte din Guvernul Florin Cîțu. 

În tot acest proces al avizării proiectului de lege 5G, care este un proiect de lege făcut încă de pe vremea Guvernului Orban și pus în dezbatere publică, Ministerul Economiei a avut 3 ocazii în care putea să se exprime pe baza proiectului. 

Ocazia 1: atunci când a avizat proiectul, când a trecut prin Ministerul Economiei pentru avizare. 

Ocazia 2: atunci când proiectul a trecut prin CSAT. Ministrul Claudiu Năsui, fiind membru, a avut încă o ocazie să se exprime pe acest proiect și nu a făcut-o. 

A treia ocazie: prin Guvern, când orice ministru, pe baza unui proiect, vine din nou cu niște comentarii și spune ce e bine și ce e rău.

Au existat cel puțin 3 ocazii majore în care proiectul de lege a fost practic semnat și aprobat de ministrul Claudiu Năsui, fără niciun comentariu. 

Faptul că acele adrese au fost trimise către Camera Deputaților și Senat cu niște formulări care sunt într-un mod evident calupuri de fraze din tot ceea ce reprezintă lobby-ul unei anumite companii în România, în speță Huawei, pe mine mă îngrijorează”, a spus liberalul Pavel Popescu.

Cazul a fost prezentat duminică, la emisiunea Punctul de Întâlnire, de la Antena 3.
 

×
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close