Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Punctul de întâlnire Când se va da pensionarilor mărirea cu rata inflaţiei. Anunţul făcut de ministrul Muncii

Când se va da pensionarilor mărirea cu rata inflaţiei. Anunţul făcut de ministrul Muncii

Ministrul Muncii, Marius, Budăi, a afirmat, joi seară, la Antena 3, că va fi o majorare a pensiilor de la 1 ianuarie 2023.

Când se va da pensionarilor mărirea cu rata inflaţiei. Anunţul făcut de ministrul Muncii
Sursa foto: Christopher Furlong/Getty Images
de Silvia Preda    |    25 Aug 2022   •   21:53

"Rata inflației pentru anul 2022 o să o cunoaștem abia la sfârșitul primului trimestru din 2023, de aia în legea 263, legea pensiilor, se spune că se merge pe o rată a inflației din anul 2021 care era mult mai mică decât ce este acum. Nu vreau să intru în cifre, pentru că nu vom face acest lucru. Nu vom merge pe o majorare mai mică.

Vom încerca și facem extrem de multe simulări să vedem cum ne descurcăm și cum ne așezăm și cu siguranță va fi o majorare a pensiilor, aşa cum a spus Marcel Ciolacu, de la 1 ianuarie 2023", a declarat Marius Budăi, joi seară, la emisiunea "Punctul de Întâlnire cu Radu Tudor".

Potrivit lui, de câte ori a fost PSD la guvernare nu s-a pus niciodată problema unor măsuri de austeritate, de înghețare de venituri.

Ministrul Muncii: "Cu siguranță va fi o majorare a pensiilor"

"Noi acum, din păcate, suntem într-o situație și, atenție, nu spun o situație grea că să scuz ceva. Nu! Suntem într-o situație în care suntem puşi în postura să facem ceva ce noi am fi vrut să facem altfel. Adică, în loc să creștem puterea de cumpărare, acum trebuie să luăm extrem de multe măsuri, să aplicăm extrem de multe măsuri să apărăm puterea de cumpărare. 

E foarte greu să lucrezi ca PSD-ist când tot timpul ai fost cu gândul la oameni, să le crești puterea de cumpărare și acuma să faci eforturi să le aperi puterea de cumpărare", a mai declarat ministrul Muncii.

Marcel Ciolacu, anunțul momentului! Cu cât vor fi majorate pensiile

"Am solicitat coaliției și Ministerului de Finanțe, la rectificare, sume suplimentare la bugetul la rectificare. Am primit o sumă mare și justific ce voi face cu această sumă. În primul și în primul rând suntem acoperiți, plătim pensii, alocații, tot ce avem, n-avem discuții", a precizat Marius Budăi.

Şi preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat marți seara, la Antena 3, că pensiile românilor vor fi mărite cu rata inflaţiei.

×
Parteneri
Interviu exploziv: Ofițer sub acoperire, dezvăluiri despre rețelele de traficanți
x close