Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Punctul de întâlnire Un preot rus, profeție cutremurătoare despre Rusia

Un preot rus, profeție cutremurătoare despre Rusia

Părintele Gheorghi Edelștein din Kostroma s-a pronunțat împotriva războiului cu Ucraina chiar din prima zi a acestuia. El spune că sarcina bisericii este să evite sicriele de zinc, iar capul oricărei biserici ar trebui să cheme la pace.

Un preot rus, profeție cutremurătoare despre Rusia
de Gabriel Dano    |    19 Apr 2022   •   21:20

El numește Biserica Ortodoxă Rusă de azi - o ,,ramură a sistemului de propagandă”, o „biserică de buzunar" creată de Stalin în 1943. Gheorghi spune că a ales să fie preot crezând că astfel se poate ascunde de Partidul Comunist, dar apoi și-a dat seama că nu este așa, potrivit Europa Liberă.

"Rusia nu poate exista fără agresiune. În istoria ei nu a mai fost un astfel de an. Mi-am spus punctul de vedere în chiar prima zi a războiului, pe 24 februarie. Atât eu, cât și părintele Ioan Burdin, suntem pentru pace, împotriva... cuvântului "război", din câte cunosc, este acum interzis, nu-l voi folosi.

Sarcina bisericii este să evite sicriele de zinc, indiferent din ce parte ar fi. Biserica Ortodoxă Rusă, în forma sa actuală, a fost creată de Iosif Vissaronovici Stalin, în septembrie 1943. A fost biserica de buzunar a lui Stalin, o ramură a propagandei ruse, o filială a aghitprom-ului și rămâne așa și astăzi.

Am intrat în biserică presupunând, sperând că este singurul loc unde te poți ascunde de Partidul Comunist, de soviete... Apoi mi-am dat seama că nu este așa. Că e Putin, că e Elțîn, că e Hrușciov, pot să repet de 100 de ori că pentru mine sunt toți la fel - sunt căpeteniile țării sovietelor.

Primul ierarh al oricărei biserici ar trebui să îndemne mereu, în fiecare zi, la pace, nu la război", a spus arhiereul Gheorghi.

Preot rus, denunțat de enoriași la poliție și amendat, după ce a spus la slujbă că se roagă pentru poporul ucrainean

Un preot ortodox dintr-o localitate din centrul Rusiei a fost amendat pentru că a spus că se roagă pentru ucraineni. Părintele Ioan Burdin a fost denunțat la poliție de enoriași.

Un preot ortodox rus a fost amendat în temeiul noilor legi de cenzură militară a Rusiei, după ce a fost denunțat poliției de cel puțin un membru al congregației sale dintr-un sat din centrul Rusiei, relatează Polina Ivanova de la Financial Times, citată de The Guardian.

Cazul părintelui Ioann Burdin, care și-a început prima predică de la izbucnirea războiului cu promisiunea de a se ruga pentru poporul Ucrainei, este în contradicție cu cel al Patriarhului Bisericii Ortodoxe Ruse, care susține Kremlinul.

Părintele Burdin a spus că a fost tratat corect de către superiorul său, Mitropolitul Ferapont, deși cei doi nu au fost de acord în privința celui pe care ar trebui să îl slujească un preot ortodox.

"Un preot nu poate împărtăși și predica părerile sale personale, pentru că oamenii așteaptă de la el cuvintele Bisericii', ar fi spus arhiepiscopul.

Când vine vorba de a vorbi împotriva războiului, părintele Burdin nu a fost de acord. "La urma urmei Îi slujesc lui Dumnezeu", a spus acesta.

Șeful Bisericii Ortodoxe Ruse, Patriarhul Kirill, un aliat de încredere al lui Vladimir Putin, a refuzat să condamne decizia Kremlinului de a invada țara vecină, referindu-se la oponenții Rusiei din Ucraina drept "forțe malefice".

Într-o predică de duminică din martie, el a mai spus că paradele gay pride organizate în vest reprezintă o parte din motivul războiului din Ucraina.

×
Subiecte în articol: Punctul de întâlnire
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close