Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Punctul de întâlnire Cine ar putea fi președintele PNL. Sondaj AVANGARDE: Florin Cîțu și Ludovic Orban, diferență de trei procente

Cine ar putea fi președintele PNL. Sondaj AVANGARDE: Florin Cîțu și Ludovic Orban, diferență de trei procente

Un sondaj de opinie realizat de AVANGARDE arată cine ar putea fi, după opinia publică, viitorul președinte al PNL.

Cine ar putea fi președintele PNL. Sondaj AVANGARDE: Florin Cîțu și Ludovic Orban, diferență de trei procente
Sursa foto: Hepta
de Maria Zărnescu    |    26 Mar 2021   •   20:45

În acest an se va organiza congresul pentru alegerea președintelui partidului Național Liberal. În urma sondajului realizat de AVANGARDE, pe primul loc se află Ludovic Orban, cu 14%, fiind urmat de premierul Florin Cîțu, cu 11% și Rareș Bogdan cu 8%.

Totodată, la sondajul realizat 54% dintre respondenți au precizat că nu îi interesează, în timp ce 13% au ales să nu răspundă.

"Este vorba despre barometrul pe luna martie. Astăzi am prezentat, în premieră, o parte dintre rezultatele cercetării multi tematice pe care am realizat-o împreună cu colegii de la firma AVANGARDE. Vom prezenta câteva lucruri legate de încredere în miniștrii actualului Guvern și o parte scurtă, să vedem ce mai spun oamenii despre Partidul Național Liberal", a precizat sociologul Marius Pieleanu, la Punctul de Întâlnire.

În urma unui sondaj realizat în rândul votanților PNL, rezultatele îl clasează pe Rareș Bogdan în fața actulalului premier Florin Cîțu. Datele în urma acestui sondaj arată astfel: Ludovic Orban 29%; Rareș Bogdan 25%; Florin Cîțu 23%, iar 10% dintre respondenți au precizat că nu îi interesează, în timp ce 13% au ales să nu răspundă.

"Cei 23% care nu  răspund și pe care nu îi interesează sunt o cifră relativ corectă. După cum observați, în rândul electoratului PNL, ierarhia se schimbă, locul doi nu mai este Florin Cîțu, ci Rareș Bogdan. Atunci când am intervievat doar votanții PNL-ului", a mai explicat sociologul Pieleanu, la Antena 3.

În ce ministru au încredere românii

În sondajul realizat de AVANGARDE, românii au fost rugați să indice un nume de ministru, din actualul Guvern, în care au încredere.

Ordinea în care membrii actualului Executiv au câștigat încrederea românilor este: Florin Cîțu, Sorin Cîmpeanu, Nicolae Ciucă, Cătălin Drulă și Raluca Turcan.

"Este vorba despre o întrebare referitoare le încrederea într-un ministru din actualul Guvern al României. A fost o întrebare deschisă, cu răspuns unic, dar nelistat, răspuns spontan. Ca urmare a acestei întrebări, avem o ierarhie cu Florin Cîțu pe locul I, Sorin Cîmpeanu pe locul II, Niculae Ciucă pe locul III, Cătălin Drulă pe locul IV și Raluca Turcan V.

Aș vrea să fac precizarea că mai mult de jumătate dintre respondenți au declarat faptul că nu au încredere în niciunul dintre membrii actualului Guvern. Este vorba despre 57%", a explicat sociologul la Antena 3.

×
Parteneri
O doctoriţă a fost găsită inconştientă într-un șanț, în Bucureşti
x close