Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Punctul de întâlnire PSD, prima reacție după ce miniștrii USR și-au anunțat demisiile

PSD, prima reacție după ce miniștrii USR și-au anunțat demisiile

Prim-vicepreședintele PSD Sorin Grindeanu a comentat, luni seară, la Antena 3, anunțul lui Dan Barna privind demisiile minștrilor USR.

PSD, prima reacție după ce miniștrii USR și-au anunțat demisiile
Sursa foto: Antena 3
de Gabriel Dano    |    06 Sep 2021   •   20:54

"Acest pas era necesar de când au declanșat criza. E un prim pas de ieșire din ipocrizie a celor de la USR. Nu poți să fii și la putere și în opoziție în același timp și mai departe cred că ceea ce-și dorește USR-ul în acest moment - nu cred, sunt aproape sigur - e haos.

Pentru că în continuare planul lor este unul care să genereze haos. Noi, PSD-ul, continuăm linia pe care am anunțat-o în urmă cu câteva zile: Guvernul Cîțu trebuie să plece tot! Adică, nu pe bucăți cum doresc cei de la USR și ne pun și în ultimele ore sau zile și ne aruncă în spate tot felul de etichete.

Noi nu facem deosebire între PNL și USR. Toți au condus în mod dezastruos această țară, în ultimul an, și la pachet trebuie să plece cu toții", a spus Sorin Grindeanu, în emisiunea Punctul de Întâlnire, de la Antena 3.

Potrivit acestuia, Guvernul Cîțu este deja un guvern picat, încă de la anunțul făcut de Dan Barna că miniștrii USR își vor depune marți dimineață demisiile.

Miniștrii USR PLUS demisionează în bloc din Guvern

Miniștrii USR PLUS își depun mandatele, luni, după o ședință internă în care au stabilit că nu mai pot rămâne în Guvernul condus de liberalul Florin Cîțu.

Florin Cîțu „a dinamitat conștient și perfect responsabil” coaliția, a spus liderul USR PLUS, Dan Barna: „Cîțu nu mai poate să fie premier și din acest motiv miniștrii USR PLUS se retrag din cabinetul Florin Cîțu”.

Barna a spus că decizia a fost luată împreună cu colegii săi, susținută de Biroul Național, în condițiile în care nu se poate merge mai departe cu un premier care „risipește resursele națiunii pentru interesul politic propriu”.

Demisiile miniștrilor USR PLUS vor fi, marți la prima oră, pe masa premierului.

 

×
Subiecte în articol: Sorin Grindeanu PSD
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close