Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Punctul de întâlnire Psihiatrul Gabriel Diaconu, despre epidemia de COVID-19: Greul abia acum începe!

Psihiatrul Gabriel Diaconu, despre epidemia de COVID-19: Greul abia acum începe!

Epidemie de COVID-19 în România, ziua 56 de la primul diagnostic. Suntem plafonați la aproximativ 6.500 de cazuri „active”, a descoperit psihiatrul Gabriel Diaconu.

Psihiatrul Gabriel Diaconu, despre epidemia de COVID-19: Greul abia acum începe!
Sursa foto: Gabriel Diaconu/Facebook
de S.T.    |    21 Apr 2020   •   20:01

„Ar părea că vedem lumina, dar paradoxal greul abia acum începe”, a spus Gabriel Diaconu, într-o intervenție telefonică la Antena 3.

„Cifra se apropie de 10.000 de persoane care au contractat infecția cu acest coronavirus. Din această sumă totală în schimb observăm un plafon al cazurilor active în jurul cifrei de 6.500. Ca oamenii să înțeleagă, un caz activ este un caz care nu s-a vindecat încă și nici nu a decedat.

6.500 de cazuri înseamnă, din ceea ce știm despre acest virus, că undeva la 10% s-ar putea în perioada următoare să evolueze spre gravitate. Drept urmare, nu e momentul să ne culcăm pe o ureche”, a mai spus Gabriel Diaconu.

„Ne apropiem de un prag psihologic de 500 de decese. Cifrele sunt importante în această perioadă”, a adăugat medicul psihiatru, marți seară, la Antena 3.

Ce a descoperit psihiatrul Gabriel Diaconu

Alte 16 decese ale unor persoane confirmate cu coronavirus au fost anunţate marţi seară, astfel că bilanţul a urcat la 498.

Alte 306 cazuri de coronavirus au fost înregistrate în ultimele 24 de ore.

Bilanţul îmbolnăvirilor a ajuns la 9.242.

×
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close