Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Punctul de întâlnire Radu Tudor explică evoluţiile de ultimă oră ale războiului în Ucraina: "Rusia vine la granița NATO. Ecuația se complică geografic cu proximitatea din România"

Radu Tudor explică evoluţiile de ultimă oră ale războiului în Ucraina: "Rusia vine la granița NATO. Ecuația se complică geografic cu proximitatea din România"

Radu Tudor, analist militar, a analizat harta atacurilor lansate de Rusia în Ucraina şi a explicat ce implicații poate avea lărgirea ofensivei în toate direcțiile. "Ecuația se complică din punct de vedere geostrategic, militar şi din punct de vedere geografic cu proximitatea din România", spune acesta.

Radu Tudor explică evoluţiile de ultimă oră ale războiului în Ucraina: "Rusia vine la granița NATO. Ecuația se complică geografic cu proximitatea din România"
Sursa foto: Antena 3
de Claudia Popovici    |    26 Feb 2022   •   19:45

Ceea ce vedem aici ne demonstrează că, din păcate, capitala Ucrainei ar putea să cadă foarte rapid. Astăzi, toate unitățile au primit ordinul să lărgească ofensiva în toate direcțiile, conform planului ofensivei.

Ofensiva înseamnă să treacă mai departe în jumătatea de vest a Ucrainei şi nu se poate să nu fie vizat şi Kievul. Ceea ce vedem ca desfășurare de forţe ar putea la un moment dat să creeze şi joncțiune cu forţele ruse din Transnistria.

De aceea spun că ecuația se complică din punct de vedere geo strategic, militar şi din punct de vedere geografic cu proximitatea din România. E o situaţie complicată. 

De aceea Alianța Nord Atlantică a decis pentru prima dată în istoria sa să activeze Forţa de Răspuns a NATO. Potrivit analizei făcute de specialiştii de la cartierul general al NATO, Rusia vine la granița NATO.

Forţa de Răspuns a NATO este o forța de 40.000 de militari capabilă să descurajeze orice intenție ofensivă a Rusiei către României, Polonia, Ungaria,  Slovacia. Toată frontiera este pusă în pericol de ofensiva imensă pe care ministerul rus al Apărării a confirmat-o în această seară. Sunt informaţii oficiale. 

În momentul de faţă armata ucraineană rezistă eroic, populaţia civilă se înarmează, se înrolează şi aşteaptă cu îndârjire să îi alunge pe ruşi.  Ofensiva rusă nu merge nici pe departe aşa cum şi-a dorit Moscova", a explicat Radu Tudor, analist militar, în emisiunea Punctul de Întâlnire

Rusia lansează ofensiva pe tot spaţiul Ucrainei

Armata rusă a primit sâmbătă ordinul să-şi lărgească ofensiva asupra Ucrainei, a anunţat Ministerul Apărării de la Moscova, acuzând Kievul că a respins negocierile, transmit agenţiile internaţionale de presă.

''Astăzi, toate unităţile au primit ordinul să lărgească ofensiva în toate direcţiile, conform planului ofensivei'', a precizat într-un comunicat purtătorul de cuvânt al Ministerul Apărării rus, Igor Konaşenkov.

Acesta a susţinut că separatiştii proruşi din estul Ucrainei, sprijiniţi de armata rusă, înregistrează ''succese'' şi că nave ucrainene au atacat nave militare ruseşti în Marea Neagră, considerând ''foarte probabil'' ca drone americane de recunoaştere să fi ghidat navele ucrainene, informaţii neverificate de alte surse.

Rusia a acuzat mai devreme Ucraina, în a treia zi a invaziei ruseşti, că a zădărnicit un armistiţiu refuzând negocierile cu Moscova pe care le acceptase anterior, acuzaţie la care Ucraina a răspuns că oferta de negociere a Rusiei ar fi fost de fapt un ultimatum.

Cea mai mare parte a trupelor ruse angajate în ofensiva către Kiev sunt la circa 30 de kilometri de centrul oraşului, a anunţat sâmbătă Ministerul britanic al Apărării, care a făcut referire la rapoarte ale serviciile de informaţii.

×
Subiecte în articol: radu tudor Rusia Ucraina
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close