Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Punctul de întâlnire Raed Arafat explică de ce nu se testează mai mult în România

Raed Arafat explică de ce nu se testează mai mult în România

Raed Arafat a vorbit la Antena 3 despre testările pentru COVID-19, efectuate în România. Secretarul de stat în MAI a explicat de ce nu se testează mai mult în țară, dar și cât de important este ca persoanele care se testează acasă sau nu sunt testate oficial să rămână în izolare la domiciliu.

Raed Arafat explică de ce nu se testează mai mult în România
de Maria Zărnescu    |    06 Apr 2021   •   21:03

Mugur Ciuvică l-a întrebat pe șeful Departamentului pentru Situații de Urgență de ce nu se testează mai mult în România. Raed Arafat a oferit o serie de lămuriri, în exclusivitate, la Antena 3.

"Testarea a fost apanajul colegilor de la Ministerul Sănătății. Nu era la nivelul MAI. Noi am avut discuții și toată lumea a zis că trebuie testat. Au adus testele rapide, pe antigeni, trei milioane de teste, deja 800.000 de s-au folosit.

Continuăm să le folosim. Faptul că la acest moment suntem la 40.000 de teste, ne situează undeva la nivelul celorlalte țări, dar avem mulți care se testează singuri acasă.

Problema este că acești mulți care se testează singuri acasă sau se testează neoficial, este important ca ei dacă sunt pozitivi să rămână acasă. (...) Fără discuție cu cât facem mai multe teste, descoperim mai mulți, atunci stau acasă și nu mai răspândesc.

Sunt țări care au făcut testări în masă și au ajuns foarte rău chiar și cu testarea în masă", a explicat secretarul de stat Raed Arafat, la Punctul de Întâlnire.

×
Subiecte în articol: Raed Arafat Punctul de întâlnire
Parteneri
Surse: PSD l-ar susţine pe Piedone la Primăria Capitalei
x close