Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Punctul de întâlnire Raed Arafat: "A existat varianta ca magazinele să se închidă la ora 16.00, dar n-a trecut"

Raed Arafat: "A existat varianta ca magazinele să se închidă la ora 16.00, dar n-a trecut"

Raed Arafat a vorbit, la Punctul de întâlnire, despre restricțiile de circulație și mai ales despre programul redus al magazinelor. Cele două măsuri au fost impuse în contextul numărului mare de cazuri de COVID-19.

Raed Arafat: "A existat varianta ca magazinele să se închidă la ora 16.00, dar n-a trecut"
de Maria Zărnescu    |    06 Apr 2021   •   21:34

Secretarul de stat în MAI a fost întrebat de realizatoarea Sabina Iosub ce trebuie să facă o persoană care dorește să își ia o pâine când pleacă de la muncă și cum justifică măsură închiderii magazinelor la ora 18.00.

În acest context, șeful DSU a dezvăluit că inițial se dorea închiderea magazinelor la ora 16.00, în timpul weekendului, dar măsura nu a trecut.

"Măsura nu se explică prin măsură în sine, ci trebuie privită într-un complex. A fost luată pentru ca oamenii să ajungă acasă la ora 20.00. Scopul a fost să reducem prezența unora în diferite cluburi, care au tot fost amendate, și să prevenim diferite party-uri care au avut loc", a explicat secretarul de stat, la Punctul de Întâlnire.

Totodată, Raed Arafat a mai precizat că la nivelul CNSU a existat și propunerea ca magazinele să se închidă la ora 16.00 în weekend, dar nu a trecut.

"A fost varianta ca sâmbătă și duminică să se închidă magazinele de la ora 16.00, dar n-a trecut. De asemenea, s-a propus interzicerea circulației în afara zonei metropolitane în weekend, însă nici această măsură nu a fost validată", a declarat Raed Arafat, la Antena 3.

Reamintim că restricțiile de weekend sunt aplicate în localitățile în care rata de infectare depășește 4 cazuri la 1.000 de locuitori. În cazul în care localitatea depășește 7.5 la mia de locuitori, restricțiile de circulație și cele pentru operatorii economici se aplică în fiecare zi a săptămânii.

×
Subiecte în articol: Raed Arafat masuri
Parteneri
Record de viteză pe un drum naţional din România
x close