Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Punctul de întâlnire Raed Arafat: Intenția noastră este acum ca lumea să meargă la Înviere

Raed Arafat: Intenția noastră este acum ca lumea să meargă la Înviere

Raed Arafat a vorbit, miercuri, la Antena 3, despre planurile autorităților în privința sărbătorilor pascale. Șeful DSU a declarat că în momentul de față autoritățile nu intenționează o măsură care i-ar împiedica pe români să participe la slujba de Înviere,, însă vor avea loc discuții aplicate.

Raed Arafat: Intenția noastră este acum ca lumea să meargă la Înviere
de Gabriel Dano    |    24 Mar 2021   •   20:17

"Cred că toată lumea a auzit ce a zis și președintele, și știu că și premierul a zis, că intenția este ca de Paște lumea să meargă la Înviere și să nu fie restricții în acest sens. Dar, concluzii nu sunt trase exact, cum va fi, ce va fi, pentru că urmează discuții și întâlniri între toți reprezentanții cultelor și bineînțeles la nivel guvernamental va fi primul-ministru, voi participa și eu.

Concluziile vor fi trase după aceste discuții și, cu siguranță, le va anunța domnul prim-ministru. În acest mod se va lucra în următoarele două zile. Sunt convins că se va clarifica situația, iar cei care încearcă să pornească în oameni ideea că nu li se va permite, nu va fi posibil și încep de acum, când mai este o lună, cu astfel de știri false în final trebuie lăsați la o parte și așteptate comunicările oficiale care ies din partea autorităților", a spus Raed Arafat, în emisiunea "Punctul de Întâlnire", moderată de Radu Tudor.

Klaus Iohannis, despre sărbătorile de Paști: Nu îmi doresc să îngrădim accesul la biserică

Președintele Klaus Iohannis spune că își dorește ca pandemia de Covid să fie gestionată astfel încât, în perioada sărbătorilor pascale, românii să poată merge la biserciă, dar să se poată întâlni și cu familia.

”Anul acesta sărbătorile sunt la o distanță mare (Paștele catolic față de cel ortodox - n.r.). Acum în 4 aprilie vor sărbătorii catolicii, reformații, iar la începutul lunii mai vor sărbători creștinii ortodocși. Eu îmi doresc tare mult să gestionăm pandemia în așa fel încât lumea să poată să meargă și la biserica, să se întâlnească, sigur, în cerc mai restrâns, dar să se poată întâlni cu familia fără să avem petreceri cu multe persoane”, afirmă, miercuri, Klaus Iohannis.

El spune că participarea la slujbele de Paște și petrecerea sărbătorilor în cadru familiar sunt posibile.

”Nu îmi doresc să îngrădim accesul la biserică. Sunt sfintele sărbători de Paște, oamenii vor să meargă la biserica și trebuie să găsim calea ca să poată merge la biserică”, conchide șeful statului.

”E nevoie de măsuri suplimentare pentru Bucureşti. Sunt îngrijorat”

"Cred că în Bucureşti e nevoie să se ia măsuri suplimentare, situţia este extrem de serioasă şi fac un apel la toţi românii să respecte restricţiile şi să se înscrie pentru vaccinare. Este importantă şi situaţia din Bucureşti care e complicată cred, e nevoie să se ia măsuri suplimentare, deci restricţii suplimentare", a spus, miercuri, preşedintele Klaus Iohannis.

"Pentru România, nu dorim carantină naţională, că nu rezolvă problema. Acolo unde rata e mare de infectare, se vor lua măsuri suplimentare, cum sunt cele care vor fi luate probabil pentru Bucureşti, cum sunt cele cu limitarea circulaţiei în week-end.

Iohannis: Unde e rata mare, restricţii suplimentare

O să fiu foarte ferm şi clar în consiliu, trebuie să accelerăm vaccinarea şi să luăm toate măsurile care pot fi luate pentru a creşte viteza de vaccinare", a adăugat şeful statului.

"Trebuie ca cei din Comitetul bucureștean să fie înțelept și să înțeleagă acest lucru. Restricții probabil sunt necesare acolo unde se formează aglomerații și probabil este nevoie de a reduce aceste aglomerații, în special în weekend.

Probabil vor trebui schimbate orele de deschidere și pentru magazine și pentru malluri. Pe scurt, trebuie evitate aglomerările și este în interesul nostru, al tuturor", a arătat şeful statului.

×
Parteneri
Horoscop 4 octombrie 2023. Gemenii pot muta munții din loc
x close