Antena 3 Emisiuni Punctul de întâlnire Raed Arafat, despre ameninţările cu moartea: "Sunt entităţi care au anumite interese"

Raed Arafat, despre ameninţările cu moartea: "Sunt entităţi care au anumite interese"

de Claudia Popovici    |    06 Apr 2021   •   20:27
Raed Arafat, despre ameninţările cu moartea: "Sunt entităţi care au anumite interese"

Raed Arafat, şeful DSU a vorbit în cadrul emisiunii "Punctul de intâlnire" realizată de Radu Tudor la Antena 3, despre atacurile directe şi amenintările, unele dintre ele cu moartea, pe care le-a primit în ultima perioadă.

Raed Araft, secretar de stat şi şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă consideră că aceste atacuri au apărut brusc şi sunt emise de anumite entităţi care au anumite interese.

"Aceste atacuri au trei patru luni. Până atunci nu vedeam comentarii rasiste, xenofobe. Ce este interesant este că nu o venit așa crescând treptat și au apărut brusc și au devenit chestii care au devenit obișnuite pe anumite postări.

„Cei care mă atacă, sigur discută între ei”

Toate au aceeași direcție de ameninţare, batjocură şi comentariile xenofobe. Eu sunt de acord că este o acțiune organizată și aceste grupuri comunică între ei. Sunt convins că există și elementul extern dar există și alte aspecte la care trebuie să ne gândim. Sunt unii care plătesc firme care să facă acest lucru, să firme specializate pe așa ceva", a spus Raed Arafat.

"Sunt entităţi care au anumite interese"

După tragedia de la Colectiv au fost atacuri cu foarte multe fake-uri și foarte multe informații care nu au bază și care au continuat pe rețelele de socializare, la care la unele dintre ele găsim și instituții de media care merg pe aceste campanii, care sunt dispuse ca că trei luni numele doctorului Arafat şă nu coboare de pe ecranul lor  și să fie asociat cu DNA, cu diferite povești. Ideea care să se dea către populație că Arafat a decis, Arafat a comandat. 

"Sunt folosit pentru a atrage mai mulţi cititori"

Toată lumea care e normală la cap știe foarte bine că nu are cum o singură persoană să ia astfel de decizii într-o ţară cum este România și într-o țară democratică și că există mecanisme, există comisii, comitete, există guvern, există consens.

S-a dorit implementarea acestui narativ și pentru unii a reușit, când luni de zile faci acest lucru zi de zi, câteva ore pe zi pe o televiziune sau reţelele de socializare, sau pe internet.

În final se va face o analiză şi vom vedea dacă am făcut ceva bine sau rău. Până acum în România gestionarea pandemiei a fost bună şi sunt date în acest sens", a mai spus Raed Arafat.

×

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close