Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Punctul de întâlnire Când cresc pensiile. Raluca Turcan: ”Momentul se anunță şi nu se discută!”

Când cresc pensiile. Raluca Turcan: ”Momentul se anunță şi nu se discută!”

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a făcut noi declarații cu privire la majorarea pensiilor în cadrul emisiunii Punctul de întâlnire, de la Antena 3.

Când cresc pensiile. Raluca Turcan: ”Momentul se anunță şi nu se discută!”
Sursa foto: hepta
de Laura Dinu    |    26 Aug 2021   •   21:43

"Eu, ca ministru, mi-am asumat să demarez şi să duc la bun sfârșit o reformă complexă a pensiilor prin care să eliminăm inechitățile care există în sistemul de pensii, să legăm pensiile de contributivitate, să venim cu o variantă în care să crească mai mult pensiile mai mici, astfel încât să fie micșorat decalajul între cea mai mică pensie şi cea mai mare pensie. În paralel, am început acel proces de digitalizare a tuturor celor 5 milioane de pensii, astfel încât un om aflat în pensie sau care vrea să intre la pensie să își acceseze propriul dosar.

Alaltăieri, am lansat procedura de angajare a încă 1000 de oameni în casele județene de pensii pe perioadă determinată, oameni care să aibă competențe digitale şi de cunoaștere a sistemului de pensii şi care să intre în acest proces de sisif în care sute de mii de dosare cu şină să aibă toate datele băgate în format electronic, inclusiv adeverințe care să confirme perioadele de contributivitate.

În privința creșterii pensiilor, termenul asumat de noi pentru recalcularea pensiilor este începutul lui 2023. Asta nu înseamna că, în materie de majorare de pensii, nu se întâmplă nimic până atunci. Noi rămânem pe actuala lege a pensiilor până în 2023 şi, dacă lucrurile merg bine în economie, atunci se va aplica actuala lege şi pensiile vor fi indexate cel puțin cu rata inflaţiei", a spus Raluca Turcan, în emisiunea ”Punctul de Întâlnire”.

”Momentul în care se majorează pensiile se anunță şi nu se discută

”Momentul în care se majorează pensiile se anunță şi nu se discută. Nici în această seară şi nici în alte zile şi întâlniri nu mă veți auzi făcând speculații cu ziua în care vor creste pensiile și cu cât. Suntem în vigoare pe actuala lege a pensiilor care prevede indexarea pensiilor, la începutul anului, cel puțin cu rata inflației. Rămânem pe legea în vigoare".

×
Subiecte în articol: Raluca Turcan Punctul de întânire
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close