Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Punctul de întâlnire România a îndeplinit cele 7 jaloane pentru prima tranşă de bani prevăzute în PNRR. Ce proiecte primesc finanţare

România a îndeplinit cele 7 jaloane pentru prima tranşă de bani prevăzute în PNRR. Ce proiecte primesc finanţare

România a îndeplinit la timp și integral cele șapte jaloane asociate tranșei prevăzute în Planul Național de Redresare și Reziliență. Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş, declară că proiectele de infrastructură, cum ar fi A7 - autostrada Moldovei, vor primi finanţare prin PNRR.

România a îndeplinit cele 7 jaloane pentru prima tranşă de bani prevăzute în PNRR. Ce proiecte primesc finanţare
Sursa foto: Pixabay.com
de Silvia Preda    |    31 Mai 2022   •   20:56

Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu a semnat marți, prima cerere de plată, în valoare de 907,669 milioane de euro în cadrul Acordului de împrumut privind Mecanismul de Redresare și Reziliență.

PNRR. Ministrul Finanțelor a semnat prima cerere de plată

Aceasta este prima din cele 10 tranșe programate pentru a fi disponibilizate în perioada 2022-2026.

"România a îndeplinit la timp și integral cele 7 jaloane asociate acestei tranșe prevăzute în Planul Național de Redresare și Reziliență, iar transmiterea cererii de plată către Comisia Europeană a fost condiționată de acest lucru. Acesta este încă un pas pe care îl parcurgem pentru ca fiecare ban cheltuit să fie pentru modernizarea țării", a declarat Adrian Câciu, ministrul Finanțelor.

Mecanismul are o valoare totală de 14,94 miliarde de euro și a fost semnat în 2021 cu Comisia Europeană. 

Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE) anunţă că a transmis, marţi, Comisiei Europene, prima cerere de plată din cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), în valoare de aproximativ 3 miliarde de euro. Din această sumă, 2,03 miliarde euro reprezintă sprijin financiar nerambursabil, iar 0,90 miliarde euro sprijin sub formă de împrumut.

PNRR. Proiectele prioritare care vor primi finanțare odată cu prima tranșă din PNRR

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş, a explicat marţi seară, la Antena 3, măsurile Guvernului pentru combaterea inflației, precum și proiectele prioritare care vor primi finanțare odată cu prima tranșă din PNRR.

"Banii îi dăm cu prioritate acolo unde este nevoie de aceste plăți. Pe de o parte avem infrastructura de drumuri, dar mai avem și infrastructura de căi ferate și desigur rețele de apă, canalizare.

Acordăm o atenție specială proiectelor de infrastructură care asigură dezvoltarea pe termen lung a României", a spus Marcel Boloş la emisiunea "Punctul de Întâlnire cu Radu Tudor".

Ministrul a oferit şi câteva exemple de proiecte care vor primi finanţare - autostrada A7, dar şi capetele de la autostrada A8.

 

×
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri de Izvorul Tămăduirii
x close