Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Punctul de întâlnire Scenariu de coşmar pentru Ucraina. Efectele joncţiunii armatei ruse în Crimeea-Odesa-Transnistria-Insula Şepilor explicate de generalul Virgil Bălăceanu

Scenariu de coşmar pentru Ucraina. Efectele joncţiunii armatei ruse în Crimeea-Odesa-Transnistria-Insula Şepilor explicate de generalul Virgil Bălăceanu

Generalul Virgil Bălăceanu a realizat analiza situaţiei din Marea Neagră în contextul războiului Rusiei în Ucraina, dar şi joncțiunea Crimeea-Odesa-Transnistria-Insula Şepilor pe care Putin ar putea să o ia în considerare în perioada următoare.

Scenariu de coşmar pentru Ucraina. Efectele joncţiunii armatei ruse în Crimeea-Odesa-Transnistria-Insula Şepilor explicate de generalul Virgil Bălăceanu
Sursa foto: Antena 3
de Claudia Popovici    |    18 Mai 2022   •   23:44

"Este un scenariu plauzibil, dar el trebuie gândit în condițiile în care în zona de efort intens al Federaţiei Ruse din sud-estul Ucrainei ar avea succes Federația Rusă.

Situaţia pe teren în acest moment se prezintă un pic altfel. În mod sigur rușii se gândesc la a se pregăti în condițiile în care armata ucraineană ar trece la ofensivă.

Asta ar explica de ce pe anumite direcții, mai ales în zona Nicolaev şi Zaporojie s-a trecut la o apărare consolidată. Armata ucraineană a reuşit să treacă la contraatac şi asta obligă pe ruşi să treacă la apărare.

Este un scenariu similar cu ce a însemnat închiderea direcției operative înspre Kiev, în sensul în care rezistența pe râul Irpin i-a determinat pe ruşi să treacă la apărare în acea zonă. Mai au de rezolvat şi problema nord-estului Harkovului.

Trebuie să fim atenți la ceea ce se întâmplă în sud-vestul Ucrainei să vedem o nouă direcție operativă deschisă şi această joncțiune de care vorbim între Odesa şi Transnistria.

Pe de altă parte Insula Șerpilor trebuie să o analizăm şi să vedem esențialul în ceea ce privește acțiunea militară", a explicat Generalul Virgil Bălăceanu la emisiunea Punctul de Întâlnire de la Antena 3.  

×
Subiecte în articol: Odesa Ucraina
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close