Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Punctul de întâlnire Secretele asasinatului fiicei mentorului lui Vladimir Putin | Cine este Armata Naţională Republicană

Secretele asasinatului fiicei mentorului lui Vladimir Putin | Cine este Armata Naţională Republicană

Tot mai multe ipoteze ies la iveală în cazul asasinării Dariei Dughina, fiica lui Aleksandr Dughin, filosof rus ultranaţionalist considerat a fi mentorul lui Vladimir Putin.

de Redacția Antena 3 CNN    |    22 Aug 2022   •   22:33

Ilia Ponomariov, un fost deputat rus care locuieşte în prezent la Kiev, este de părere că Daria Dughina, fiica filosofului ultraconservator Aleksandr Dughin, a murit în urma unui atentat organizat de un grup clandestin din Rusia.

Potrivit lui Ponomariov, grupul respectiv se numeşte Armata Naţională Republicană care acţionează în interiorul Rusiei pentru a-l răsturna de la putere pe Vladimir Putin.

"Această acţiune, la fel ca multe alte acţiuni partizane desfăşurate pe teritoriul Rusiei în ultimele luni, a fost realizată de Armata Naţională Republicană", a declarat Ilia Ponomariov în February Morning, un canal tv de opoziţie, în limba rusă, pe care l-a lansat la Kiev la începutul acestui an.

În opinia fostului deputat rus, un opozant al regimului Putin, atacul în care a căzut victimă Daria Dughina deschide o nouă pagină a rezistenţei ruse la putinism.

Ponomariov a mai precizat că membri acestui grup numit Armata Naţională Republicană sunt pregătiţi să organizeze alte atacuri similare împotriva unor ţinte importante legate de Kremlin printre care oficiali, oligarhi şi reprezentanţi ai structurilor de forţă ale Rusiei.

Fostul deputat a citit dintr-un pretins manifest al Armatei Naţionale Republicane: "Îl declarăm pe preşedintele Putin urzupator al puterii şi criminal de război care a modificat Constituţia, a declanşat un război fratricid între popoarele slave şi a trimis soldaţi ruşi la moarte sigură şi fără sens. Credem că oamenii lipsiţi de drepturi au dreptul să se răzvrătească împotriva tiranilor. Putin va fi detronat şi distrus de noi!".

×
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close