Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Punctul de întâlnire Secția pentru investigarea infracțiunilor din justiție redeschide o cauză-șoc

Secția pentru investigarea infracțiunilor din justiție redeschide o cauză-șoc

Secția pentru investigarea infracțiunilor din justiție redeschide o cauză-șoc
Sursa foto: foto: captura Antena 3
05 Iun 2019   •   20:09

Secția pentru investigarea infracțiunilor din Justiție (SIIJ) a cerut Înaltei Curți de Casație și Justiție redeschiderea unui dosar penal care l-a vizat pe judecătorul CSM Bogdan Mateescu.

Dosarul a fost clasat în august 2018, de procurorul DNA Florentina Mirică. Procurorul Gheorghe Stan arată, însă, în ordonanţa de infirmare, că Florentina Mirică nu a dat soluţii pentru toate faptele cercetate, clasarea fiind astfel ilegală.

Mai multe detalii, de la Berta Popescu, senior-editor Antena 3:

"Vorbim despre o zi decisivă care va fi joi la ÎCCJ pentru unul dintre cei mai vocali membri ai CSM, care de altfel și cere desființarea Secției de investigare a infracțiunilor din justiție. A fost întotdeauna împotriva schimbărilor la legile justiției - și vorbim aici despre judecătorul membru CSM Bogdan Mateescu.

Mâine (joi, n.r.) se va judeca la Înalta Curte o cerere de redeschidere a unui dosar penal în care era vizat Bogdan Mateescu. Secția pentru investigarea infracțiunilor din Justiție a făcut această cerere, iar această ordonanță de redeschidere a dosarului, un dosar clasat de DNA, este extrem de stufoasă și are niște motive foarte bine argumentate", a spus Berta Popescu, miercuri, la Punctul de Întâlnire.

 

 

×
Subiecte în articol: Punctul de întâlnire
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close