Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Punctul de întâlnire 90% dintre locurile la ATI COVID din România, ocupate! Situația spitalelor din județele aflate în scenariul roșu

90% dintre locurile la ATI COVID din România, ocupate! Situația spitalelor din județele aflate în scenariul roșu

Andreea Cigolea, realizatorul emisiunii "Sfat de sănătate" de la Antena 3, a dezvăluit în cadrul emisiunii "Punctul de întâlnire", moderată de Radu Tudor, care sunt spitalele cele mai afectate de valul trei al pandemiei COVID-19, care este situaţia la ATI şi cât mai poate suporta sistemul medical presiunea generată de rata crescută a infectărilor cu SARS-COV-2.

90% dintre locurile la ATI COVID din România, ocupate! Situația spitalelor din județele aflate în scenariul roșu
de Andreea Cigolea    |    08 Mar 2021   •   20:40

Cinci judeţe sunt în acest moment în scenariul rosu, în Romania. Mai exact, vorbim despre Ilfov, Brasov, Timiş şi Cluj, dar și de Capitală. Asta înseamnă un număr ridicat de îmbolnaviri, restricţii şi întreg sistemul medical suprasolicitat.

90% dintre sptațiile disponibile acum în ATI pentru bolnavii de COVID-19 sunt ocupate

Autorităţile trag un semnal de alarmă cu privirile la locurile din spitale. 90% dintre sptațiile disponibile acum în terapie intensivă pentru bolnavii de COVID-19 sunt ocupate. Mai exact, în momentul de faţă avem în tară un numar total de 1.260 paturi ATI avizate DSP destinate COVID!

Ocupate astăzi sunt 1.098, deci mai rămân 162. Astfel, în Bucureşti în acest moment, la spitalele: Marius Nasta, Victor Babeş, institului Matei Balş şi Colentina nu există niciun loc liber în secţiile de ATI.

73 de paturi de terapie intensivă este capacitatea pentru COVID în judeţul Cluj. În prezent sunt ocupate 69 din cele 73 de locuri. Braşov are 28 de paturi în ATI, toate ocupate!

Reamintim că oraşul Timişoara este şi în carantină, nu numai în scenariul roşu. Decizie la care s-a ajuns din cauza numărului ridicat de infectări.

Spitalele sunt pline de bolnavi infectaţi cu SARS-COV-2, iar în momentul de faţă cele 43 locuri ATI sunt ocupate 100%.

 

 

 

×
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close