Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Punctul de întâlnire Sorin Cîmpeanu: 5.000 de cadre didactice vaccinate astăzi. Rata de infectare la elevi a scăzut

Sorin Cîmpeanu: 5.000 de cadre didactice vaccinate astăzi. Rata de infectare la elevi a scăzut

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu a vorbit în exclusivitate în cadrul emisiunii "Punctul de întâlnire", moderată de Radu Tudor la Antena 3, despre campania de vaccinare a cadrelor didactice şi ce se va întâmpla în perspectiva evoluţiei pandemiei.

Sorin Cîmpeanu: 5.000 de cadre didactice vaccinate astăzi. Rata de infectare la elevi a scăzut
de Georgiana Adam    |    25 Feb 2021   •   20:18

O țară întreagă are privirile aţintite asupra procesului de vaccinare în sistemul de educație.

Întrebat cum merge campania de vaccinare, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu a declarat că printre atâtea lucruri îngrijorătoare campania de vaccinare a persoanelor din învățământ evoluează foarte bine.

5000 de cadre didactice vaccinate astăzi

"La ora 18:30 un număr de 5.000 de angajați din sistemul de învățământ mai exact 4.965 de angajați din învățământ au fost vaccinați astăzi în centrele dedicate personalului din învățământ.

Este vorba despre două cele 23 de centre care sau deschis ieri și de cele 14 centre deschise pe parcursul zilei de astăzi.

Sorin Cîmpeanu: Centrele de vaccinare sunt deschise până la ora 20:00

"Deci la acest 5000 de angajați vaccinați astăzi se va mai adăuga cu siguranță. Ieri fiind deschise doar 23 de centre, deci practic jumătate din țară, am avut 3.800 de angajații vaccinați, 1.750 cu vaccinul de la AstraZeneca și 2050 cu vaccinul Pfizer.

Per total la această oră angajații din învățământ vaccinați cu prima doză sau chiar și cu rapelul sunt într-un număr de 70.000.

Cu alte cuvinte, s-au dovedit a fi foarte bine binevenită, oportună necesară, această campanie de vaccinare dedicată persoanelor din şcolile românești și apreciez încă o dată deschiderea pe care a avut-o CNCAV prin coordonatorul său doctorul Valeriu Gheorghiță.

Mâine se deschid încă trei trei centre din Bistrița Năsăud, Ilfov și din Mureș şi ultimele două centre în județele Cluj și Arad.

Ne vom apropia, chiar vom depăși media zilnică de de 6.000, știut fiind faptul că și cele cele 60.000 de persoane erau programate până pe data de 10 martie deci suntem în acest grafic de vaccinare ale personalului din învățământ", a spus Cîmpeanu la Antena 3.

Rata de infectare în rândul elevilor a scăzut

"În ultimele 24 de ore în școli s-au raportat doar 45 de cazuri de infectare în rândul elevilor și 12 cazuri de infectare rândul personalului angajat din învățământ.

Comparăm cu media zilelor trecute când aveam peste 100 de elevi infectați zilnic. Scăderea de astăzi la 45 sper să nu fie întâmplătoare și să se mențină acest trend", a mai spus Sorin Cîmpeanu.

×
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close