Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Punctul de întâlnire Valeriu Gheorghiță, despre beneficiile vaccinării împotriva COVID-19: ”Vorbim de o reducere de 25 de ori a riscului să ajung la spital în cazul în care mă îmbolnăvesc”

Valeriu Gheorghiță, despre beneficiile vaccinării împotriva COVID-19: ”Vorbim de o reducere de 25 de ori a riscului să ajung la spital în cazul în care mă îmbolnăvesc”

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a explicat la Antena 3 motivele pentru care toate persoanele ar trebui să se vaccineze împotriva COVID-19. Explicațiile acestuia au fost îndreptate în special către cei care încă ezită să se imunizeze.

Valeriu Gheorghiță, despre beneficiile vaccinării împotriva COVID-19: ”Vorbim de o reducere de 25 de ori a riscului să ajung la spital în cazul în care mă îmbolnăvesc”
Sursa foto: Antena 3
de Adelina Miron    |    01 Aug 2021   •   21:56

Valeriu Gheorghiță a recunoscut că deși 30% din populația României este vaccinată împotriva COVID-19, încă ”suntem mult sub media european” în ceea ce privește evoluția campaniei de vaccinare.

”Suntem mult sub media europeană, din acest motiv trebuie ca în perioada următoare să încercăm să înțelegem că e momentul potrivit să ne vaccinăm. Ne uităm la ce se întâmplă în vestul Europei, în Statele Unite. Este păcat să pierdem beneficiile pe care le-am obținut până la acest moment, să pierdem situația epidemiologică favorabilă și să înregistrăm o creștere importantă a numărului de cazuri. (...)

Ne gândim la riscul individual. Vorbim de riscul de a dezvolta o formă gravă de boală, de a ajunge la spital și de a-mi pierde viața din cauza infecției cu Sars-Cov-2. Vaccinarea cu schemă completă, chiar în cazul variantei Delta, are o eficiență de peste 90% pentru prevenirea formelor severe. Vorbim de o reducere de 25 de ori a riscului să ajung la spital în cazul în care mă îmbolnăvesc. Implicit, vaccinându-mă eu și cei din jurul meu circulația virusului se va reduce semnificativ. (...)

Protecția față de boala simptomatică este de circa 70 până la 90 la sută. Chiar cu varianta delta, reduce de 25 de ori riscul de a ajunge la spital.”


 

×
Subiecte în articol: Valeriu Gheorghiţă vaccinare COVID-19
Parteneri
Prognoza meteo 18 martie - 15 aprilie 2024
x close