Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Punctul de întâlnire Când ar putea fi eliminate vizele SUA pentru români. Aurescu: Avem un singur criteriu care mai trebuie îndeplinit

Când ar putea fi eliminate vizele SUA pentru români. Aurescu: Avem un singur criteriu care mai trebuie îndeplinit

Ministrul de Externe a vorbit la Punctul de întâlnire despre subiectele pe care le-a discutat cu Antony Blinken, secretarul de stat al SUA, în timpul reuniunii de la Bruxelles, a miniștrii de Externe din țările membre NATO. 

Când ar putea fi eliminate vizele SUA pentru români. Aurescu: Avem un singur criteriu care mai trebuie îndeplinit
Sursa foto: Hepta
de Maria Zărnescu    |    24 Mar 2021   •   20:22

Ministerul Aurescu a fost întrebat de Radu Tudor dacă există premisele unei schimbări fundamentale, unui anunț pe care românii îl așteaptă, în privința procesului de eliminare a vizelor pentru cetățenii români care doresc să meargă în SUA.

În acest context, Bogdan Aurescu a explicat că se lucrează, alături de Congresul American pentru a vedea în ce măsură ar putea fi introduce o serie de excepții în legislația americană.

"Este un obiectiv comun pe care-l avem, împreună cu administrația americană, la care lucrăm împreună, există un grup de lucru comun cu Departamentul de Stat, care se întâlnește frecvent. Până în momentul de față au avut loc 6 întâlniri ale acestui grup și vom lucra în continuare.

Avem un singur criteriu care mai trebuie îndeplinit și anume acela ar ratei de refuz (...) Este vorba despre un criteriu prevăzut de legislația americană și vom încerca să lucrăm și cu Congresul American pentru a vedea în ce măsură pot fi identificate și introduse în legislația americană o serie de excepții care să ajute România să ajungă mai repede în programul VISA Waiver", a declarat ministrul Afacerilor Externe, la Antena 3.

×
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close