Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN România Inteligentă "Looking for the New Shakey". Se caută cel mai inteligent robot din România

"Looking for the New Shakey". Se caută cel mai inteligent robot din România

Se caută cel mai inteligent robot din România ! Vorbim despre concursul de robotică "Looking for the New Shakey", concurs organizat de Senatul Ştiinţific al Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României.

"Looking for the New Shakey". Se caută cel mai inteligent robot din România
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    23 Iun 2023   •   17:22

Numele concursului este dat de Shakey, primul robot creat de om, în anii '60, care avea ca și abilitate principală alegerea soluțiilor. Acesta putea merge, coborî sau urca anumite suprafețe.

Câştigătorul va primi finanţarea necesară pentru următorul său robot dotat cu inteligenţă artificială.

Competiția se adresează pasionaților de robotică de orice vârstă și are ca scop descoperirea celor mai inteligenți roboți, dar și încurajarea dezvoltării unora noi. Vor fi punctate performanțele tehnice ale acestora, aplicabilitatea, creativitatea, construcția mecanică și performanța software-ului.

Proiectele vor fi evaluate de către un juriu format din membri ai Senatului Științific și specialiști în domeniul roboticii iar câştigătorul va primi finanţare pentru următorul proiect dezvoltat.

Citeşte şi: Previziuni sumbre despre inteligența artificială, făcute chiar de către un robot | Pierdem controlul Planetei

Cel mai popular robot promovat prin intermediul canalului de TikTok al FDVDR va fi şi el premiat.

Înscrierile în cadrul concursului se fac până pe 30 iunie pe www.fundatiadanvoiculescu.ro sau accesând codul QR din pagina de Facebook și Instagram a fundaţiei.

Concursul se desfășoară la nivel naţional și este destinat tuturor celor care au creat un robot funcțional, dotat cu un soft, indiferent de domeniul de aplicabilitate.

×
Parteneri
Cutremur, în această dimineață, la graniță cu România!
x close