Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Ce afecţiuni declanşează aerul condiţionat şi de la ce apare ”roşu în gât”

Ce afecţiuni declanşează aerul condiţionat şi de la ce apare ”roşu în gât”

E caniculă şi lumea se împarte zilele acestea în două categorii. Cei care nu suportă aerul condiţionat şi cei care nu pot trăi fără. Medicul ORL, Remus Mihalcea a vorbit la rubrica ''Sfat de sănătate cu Andreea Cigolea”, despre cât de rău ne face de fapt aer rece, ce afecţiuni declanşează, dar şi ce boli ascunde un nas înfundat permanent. De atfel, medicul a vorbit şi despre expresia de ''roşu în gât'', despre care a spus că este mai mult un ''basm popular''.

Ce afecţiuni declanşează aerul condiţionat şi de la ce apare ”roşu în gât”
Sursa foto: Pixabay
de Andreea Cigolea    |    20 Iul 2020   •   10:00

''Aerul condiţionat este un bun necesar în zilele noastre, mai ales pe perioada verii. Trebuie utilizat în toate încăperile în care temperatura depăşeşte valoarea optimă. Aerul condiţionat nu influeanţează viaţa omului înt-un mod negativ, a unui om sănătos. Pacienţii care de obicei au o problemă de sănătate, o sinuzită cronică veche, netratată corespunzător se poate reactiva în momentul expunerii la aer condiţionat, mai ales când jetul de aer este orientat către faţa omului respectiv.

Remus Mihalcea, medic ORL: ”Aerul condiţionat poate declanşa rinite alergice, strănut, prurit ocular, rinoree, chiar şi tuse”

Poate declanşa rinite alergice din cauza prafului. Instalaţia trebuie curăţată anual pentru a împiedica aceste fenomene.

Nasul înfundat poate ascunde o rinită alergică, cronică, până la polipoză nazală sau formaţiuni tumorale.

Afecţiunile se pot preveni cu un control anual la un control de specialitate. Anumite afecţiuni se pot preveni, cum ar fi rinita cronică, poliploza nazală. Când vorbim de patologia oncologică, nu prea putem preveni, sau putem să limităm daunele care se fac pe termen lung.

În cazul rinitelor alergice, de cele mai multe ori trebuie să învăţăm să trăim cu ele. În cazul rinitelor alergice, de cele mai multe ori trebuie să învăţăm să trăim cu ele. Cazul rinitelor cronice le putem trata.

”Roşul în gât este un basm popular. Nu înseamnă că dacă bem rece, răcim”

''Roşu în gât'' spus popular este de fapt o faringită acută, o inflamaţie a mucoasei faringiene. Este mai mult un basm popular şi o vorbă populară cu acel ''roşu în gât'' dacă bem rece. Nu înseamnă că dacă bem rece, răcim şi facem faringită. Contează foarte multe ''terenul''. Practic, un om sănătos este foarte greu să facă roşu în gât sau amigdalită de la o simplă îngheţată, sau o simplă bătură rece'', a spus Remus Gabriel Mihalcea, medic specialist ORL.

×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close