Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sfat de sănătate Cetăţenii non-UE pot intra în localuri fără certificat COVID. Dr. Baciu: "Vorbim despre un certificat care se aplică spaţiului european"

Cetăţenii non-UE pot intra în localuri fără certificat COVID. Dr. Baciu: "Vorbim despre un certificat care se aplică spaţiului european"

Cetăţenii statelor non-UE vor putea intra în toate localurile cu condiţia ca aceştia să prezente documentele lor de vaccinare, a anunţat secretarul de stat Andrei Baciu, astăzi, la Antena 3.

Cetăţenii non-UE pot intra în localuri fără certificat COVID. Dr. Baciu: "Vorbim despre un certificat care se aplică spaţiului european"
de Georgiana Adam    |    01 Oct 2021   •   11:50

"În ceea ce priveşte intrarea cetăţenilor non-UE, aceştia pot intra în toate localurile unde li se cere acest certificat digital, prezentând documentele lor de vaccinare.

Aceste documente pe care le prezintă de altfel şi la intrarea în cinematografe, restaurante, teatre şi aşa mai departe. 

Sigur, aici vorbim despre un certificat european care se aplică spaţiului european şi, desigur, că pot să-şi scoată un certificat dacă se testează", a explicat secretarul de stat, dr. Andrei Baciu, vineri, în cadrul emisiunii Sfat de Sănătate.

Dr. Andrei Baciu: "Beneficiem de certificat verde şi fără doza a treia de vaccin"

Certificatul digital poate fi eliberat şi fără doza a treia de vaccin anti-COVID, a anunţat secretarul de stat Andrei Baciu, astăzi, la Antena 3.

Medicul Andrei Baciu a precizat că doza a treia nu este o condiţie obligatorie de schemă completă de vaccinare. 

"Apare pe certificatul digital că s-a făcut a treia doză, dar nu e condiţie obligatorie de schemă completă care ţine de eliberarea certificatului digital", a declarat medicul Andrei Baciu, vineri, la Antena 3.

Lista farmaciilor din România unde te poți testa gratuit pentru COVID-19

Peste 100 de farmacii din țară testează gratuit pentru COVID-19, iar 12 dintre acestea sunt în București.

Acestea sunt județele unde avem cele mai multe farmacii care fac teste antigen rapide:

  • Prahova (19 locații)
  • Cluj (13 locații)
  • București (12 locații)
  • Constanța (10 locații)
  • Iași (10 locații)

Testele antigen rapide sunt puse la dispoziția farmaciilor, gratuit, prin Direcțiile de Sănătate Publică, iar farmaciile pot percepe o taxă pentru acest serviciu.

Click pentru a descărca lista farmaciilor

×
Subiecte în articol: Sfat de sănătate Andrei Baciu
Parteneri
Furtuna Renata a adus în România ploi torenţiale
x close