Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sfat de sănătate Cum putem afla în ce stadiu de stres suntem cu ajutorul analizei firului de păr. Dr. Tiron: "Poate fi mai utilă decât analiza de sânge"

Cum putem afla în ce stadiu de stres suntem cu ajutorul analizei firului de păr. Dr. Tiron: "Poate fi mai utilă decât analiza de sânge"

E important să ştim că pe lângă analizele de sânge, mai putem face şi analiza tisulară a firului de păr. Medicul Ştefan Tiron ne spune ce putem descoperi cu ajutorul acestor teste.

Cum putem afla în ce stadiu de stres suntem cu ajutorul analizei firului de păr. Dr. Tiron: "Poate fi mai utilă decât analiza de sânge"
Sursa foto: Antena 3
de Andreea Cigolea    |    19 Ian 2022   •   11:43

"Dacă în acest moment eu am o problemă, din analiza sangvină este posibil să nu văd acea problemă. Noi recoltăm din zona occipitală, trei centimetri de păr pentru a observa ce s-a întâmplat acum trei luni. Tăiem trei centimetri pentru a vedea ce s-a întâmplat în urmă cu trei luni", a explicat medicul Ştefan Tiron, miercuri, în cadrul rubricii Sfat de Sănătate de la Antena 3.

Cum se realizează analiza firului de păr

"În analiza firului de păr putem descoperi trei lucruri. Prezenţa de minerale toxice, care nu apar în sânge decât foarte puţin sau prea târziu. Dacă faci o intoxicaţie cu metale grele, nu apare imediat, ci mult mai târziu. Pe când în păr o poţi depista imediat. În unele situaţii poate fi mai utilă decât analiza de sânge.

Aceste minerale grele sunt foarte importante pentru că dau foarte multe patologii. Intoxicaţia cu plumb există. Până nu de mult, a fost la benzină. Există intoxicaţii cu mercur, mai ales în zonele în care se consumă foarte multe fructe de mare, care sunt intoxicate la rândul lor cu plumb. 

Toate aceste intoxicaţii nu ai cum să le vezi decât cu analiza minerală tisulară. Analiza se face pur şi simplu prin tăierea câtorva fire de păr", a spus medicul.

Cum putem afla în ce stadiu de stres suntem cu ajutorul analizei firului de păr

"Acum, s-a descoperit că există oameni care mor din cauza stresului. Deci, nu trebuie să ajungem acolo. Cu ajutorul analizei minerală tisulară putem să spunem dacă suntem într-o fază depăşită a nivelului de stres. 

Pe de altă parte, mai putem afla cu ajutorul analizei minerală tisulară a firului de păr şi cum se produce metabolismul organismului", a mai explicat medicul Ştefan Tiron, la Antena 3.

×
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close