Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sfat de sănătate De ce mor de COVID oameni care s-au vaccinat. Colegiul Medicilor: "E nevoie de măsuri urgente pentru a bloca răspândirea virusului"

De ce mor de COVID oameni care s-au vaccinat. Colegiul Medicilor: "E nevoie de măsuri urgente pentru a bloca răspândirea virusului"

Astăzi clarificăm împreună aspecte importante despre vaccinare. Suntem pe primul loc în Europa la numărul de decese din cauza COVID, pentru că românii nu se vaccinează. Președintele Colegiului Medicilor, medicul Daniel Coriu, ne spune ce putem face în cazul dezinformării cu privire la vaccinare, dar și ce pățesc medicii care oferă informații false despre vaccinare.

De ce mor de COVID oameni care s-au vaccinat. Colegiul Medicilor: "E nevoie de măsuri urgente pentru a bloca răspândirea virusului"
Sursa foto: Antena 3
de Milena Niță    |    20 Oct 2021   •   09:36

O întrebare care stă pe buzele tuturor în prezent, când România înregistreză recorduri negative şi la numărul de infectări, dar şi la numărul de morţi de COVID, este de ce mai mor oamenii care s-au vaccinat.

"În general, aceste decese la Terapie intensivă se întâmplă la persoane nevaccinate. Nu este vorba de pacienţi care sunt vaccinaţi şi nu au alte boli, să fie sănătoşi.

CMR, despre statistica OMS: "Doar o treime din români acceptă vaccinarea"

Aceşti oameni sunt din cei cu comorbidităţi, boli asociate şi care nu au dezvoltat nici anticorpi", a explicat președintele Colegiului Medicilor, dr. Daniel Coriu, miercuri, la rubrica Sfat de Sănătate, de la Antena 3.

Astfel, bolile asociate pot fi un aspect al deceselor cauzate de COVID, însă cea mai mare parte a românilor nu sunt pro-vaccin, după cum arată statisticile Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), precizează dr. Coriu.

Mai mult, cifrele arată că numai o treime dintre români sunt pro-vaccin.

"În septembrie, OMS a publicat o statistică despre situaţia din România. Avem cam 32% din oameni care acceptă vaccinarea, deci sunt pro-vaccinişti, 17% din oameni care nu acceptă niciun fel de dovadă, deci este greu de ajuns la acest cerc, iar restul, peste 51%, sunt nehotărâţi.

Şeful CMR: "România are nevoie de măsuri urgente pentru a bloca răspândirea COVID"

Acolo, noi trebuie să mergem la fiecare din ei, dacă este nevoie, să le explicăm că avem nevoie de vaccinare, iar noi, acum, trebuie să luăm măsuri urgente.

Noi trebuie să facem personal ceva, ca să blocăm transmiterea infecţiei virale.

Dacă suntem responsabili, dacă implicăm toată populaţia, dacă oamenii vor înţelege toate aceste lucruri vom ieşi din pandemie", este mesajul transmis de şeful CMR, dr. Daniel Coriu, miercuri, la Antena 3.

×
Subiecte în articol: Sfat de sănătate Daniel Coriu vaccin
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close