Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sfat de sănătate Rolul terapiei cu ozon în recuperarea post-COVID. Dr. Pascu: "Ozonul biciuieşte şi aduce la zi, resetează sistemul de reacţie al organismului"

Rolul terapiei cu ozon în recuperarea post-COVID. Dr. Pascu: "Ozonul biciuieşte şi aduce la zi, resetează sistemul de reacţie al organismului"

Astăzi vom vorbi despre ozonoterapie, iar medicul Mihai Pascu ne va spune la ce ajută terapia cu ozon. Tot acum aflăm şi dacă ozonul este benefic sau nu în recuperarea post-COVID.

Rolul terapiei cu ozon în recuperarea post-COVID. Dr. Pascu: "Ozonul biciuieşte şi aduce la zi, resetează sistemul de reacţie al organismului"
Sursa foto: Antena 3
25 Mai 2021   •   10:44

"Terapia cu ozon ajută pacientul, nu este o terapie care se adresează unei boli anume. 

Ozonul are această capacitate de a mobiliza toate mecanismele metabolice ale organismului în sensul creşterii rezistenţei organismului. 

Practic, el optimizează funcţiile noastre metabolice şi scoate din noi cea mai bună variantă a noastră", a explicat medicul Mihai Pascu, marţi, la Sfat de Sănătate, de la Antena 3.

În ce afecţiuni se foloseşte terapia cu ozon

Întrebat la ce afecţiuni se poate folosi terapia cu ozon, medicul le-a amintit pe cele cronice sau suprasolicitările pe termen lung, afecţiunile profesionale, psihice, fizice.

Ozonul se administrează printr-un sistem biochimic destul de complicat, mai spune medicul.

Ozonoterapia ajută şi în recuperarea post-COVID

"Bolnavul care a avut COVID rămâne uneori cu deficienţe respiratorii date de fibroza pulmonară sau dureri cronice, cefalee, oboseală generală cronică, reducerea capacităţii de efort.

Iar ozonul ce face? Practic, biciuieşte şi aduce la zi, resetează sistemul de reacţie al organismului", a precizat dr. Mihai Pascu.

Ozonoterapia, fără contraindicaţii majore

Specialistul spune că ozonoterapia nu prea are contraindicaţii. 

Singura contraindicaţie majoră este anemia hemolitică, o boală genetică, spune doctorul Pascu. 

De asemenea, nu este indicată nici la hipertiroidie, hipertensiune netratată, sângerări recente.

Ozonoterapia este o procedură pe care o fac doar medicii care au această competenţă, atrage atenţia dr. Mihai Pascu.

×
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close