Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN ShowBlitz Ce avere are Ion Ţiriac, în realitate. Imagini cu complexul de lux al miliardarului

Ce avere are Ion Ţiriac, în realitate. Imagini cu complexul de lux al miliardarului

Ion Ţiriac a revenit pe locul care l-a consacrat ani de zile. Respectiv pe locul I în topul celor mai bogaţi români. Are numeroase afaceri care îi aduc profituri uriaşe, un turneu de tenis, cartier exclusivist construit de el, maşini de colecţie.

Ce avere are Ion Ţiriac, în realitate. Imagini cu complexul de lux al miliardarului
de Georgiana Adam    |    11 Ian 2021   •   15:20

Ion Ţiriac e cel mai bogat român, omul de afaceri având o avere de 1.3 miliarde de dolari. Estimarea e făcută de specialiștii de la Forbes, care anunță că fostului mare tenismen i-au crescut conturile cu 200 de milioane in ultima perioadă.  Deşi fusese depăşit anul trecut de Daniel Dineş, un afacerist de succes în domeniul IT, Ţiriac şi-a reluat locul fruntaş. 

Dar se pare că averea acestuia ar fi mult mai mare, dacă stai să faci un calcul a tuturor afacerilor pe care le are sau pe care le-a vândut când era pe profit. În jur de 4 miliarde de euro, potrivit businessmagazin.ro.

Astfel, 800 de milioane de euro ar fi obţinut din vânzarea participaţiei de 45 la sută din bancă, 110 milioane de euro reprezentă deţinerea de aproape 45% in afacerea din domeniul asigurărilor, 100 de milioane de euro în businessul propriu-zis din domeniul auto, 200 de milioane de euro ar valora afacerea cu leasinguri auto.

45 de milioane de euro ar valora cladirile de birouri pe care le deţine în Bucureşti, circa două miliarde de euro din investiţii externe precum bursă şi terenuri, aproximatuv 100 de milioane de euro în complexul rezidențial de lux de lângă Capitală.

Cartierul de lux pe care acesta l-a construit a găzduit cei mai bogaţi oameni din România, vedete şi politicieni. De exemplu, până să plece în Costa Rica, Elena Udrea a locuit în complexul construit de Ţiriac. 

Acesta este cel mai scump complex rezidenţial din zona Capitalei şi a fost gândit ca un cartier de lux în care locatarii să se simtă răsfăţaţi.

×
Subiecte în articol: Ion Tiriac showBlitz avere
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close