Antena 3 CNN Actualitate Corina Creţu, la Sinteza zilei: Unde, când şi cum se vor construi autostrăzile în România. Vezi HARTA Master Planului de Transport

Corina Creţu, la Sinteza zilei: Unde, când şi cum se vor construi autostrăzile în România. Vezi HARTA Master Planului de Transport

Corina Creţu, la Sinteza zilei: Unde, când şi cum se vor construi autostrăzile în România. Vezi HARTA Master Planului de Transport
09 Iul 2015   •   22:17

Comisarul european pentru politică regională Corina Creţu a vorbit, în ediţia de joi a emisiunii "Sinteza Zilei", despre cele 9,5 miliarde de euro, bani de la Uniunea Europeană, care vor fi utilizaţi pentru proiecte din domeniul transportului, mediului şi energiei în România.

Corina Creţu a arătat că implementarea Master Planului General de Transport, întocmit de Guvernul României, cu sprijinul Comisiei Europene şi al Băncii Europene, se face în cadrul Programului Operaţional pentru Infrastructură Mare.

"Master Planul este o condiţie esenţială pentru a adopta acest program de infrastructură mare", a spus Corina Creţu, la Antena 3.

Creţu a arătat că, la cele 9,5 miliarde de euro, se vor adăuga aproximativ 3 miliarde de euro cu care Guvernul României s-a angajat că va contribui.

Mihai Gâdea a prezentat, la Antena 3, harta Master Planului pentru transportul rutier, unde autostrăzile sunt haşurate cu verde, drumurile expres cu mov, drumurile eurotrans cu galben şi drumurile transregio cu roşu.

"Master Planul a fost elaborat în colaborare cu Comisia Europeană şi Banca Europeană. Este angajamentul Guvernului României până în 2030", a spus comisarul european.



×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei Corina Cretu
Parteneri
Programul magazinelor mari din România, de Paște
x close