Antena 3 CNN Actualitate Ioan Niculae, baronul gazului ieftin. Cine l-a ajutat în afaceri pe miliardarul InterAgro?

Ioan Niculae, baronul gazului ieftin. Cine l-a ajutat în afaceri pe miliardarul InterAgro?

Ioan Niculae, baronul gazului ieftin. Cine l-a ajutat în afaceri pe miliardarul InterAgro?
Sursa foto: Foto: Intact Images
09 Ian 2012   •   14:08

În ediţia de duminică a emisiunii "Sinteza Zilei" aflăm detalii interesante privind afacerile lui Ioan Niculae "clientul preferat" al Romgaz. Miliardarul se află în atenţia DIICOT într-un dosar privind subminarea economiei naţionale, alături de alţi 40 de foşti şi actuali şefi din Romgaz.

Niculae, care deţine grupul de firme InterAgro, este acuzat că ar fi complotat împreună cu mai mulţi funcţionari publici şi alţi oameni de afaceri care, prin influenţă, au acţionat în vederea păgubirii financiare a societăţii naţionale, punând astfel în pericol sistemul energetic naţional pe segmentul gazelor naturale (DIICOT).

Firmele lui Niculae, baronul gazului ieftin, au beneficiat de facilităţi deşi aveau datorii la stat, dar şi o datorie imensă la Romgaz.

Procurorii DIICOT susţin că Romgaz i-ar fi dat ilegal gaze ieftine româneşti. Deşi, în 2009, Guvernul Boc permitea un astfel de favor, firma lui Niculae nu ar fi trebuit să beneficieze pentru că avea datorii către stat şi Romgaz.

 


Ioan Niculae afirmă că nu a comis nicio ilegalitate şi că datoriile pe care grupul InterAgro le avea către Romgaz erau eşalonate, susţinând că Parchetul încearcă subminarea activităţii companiilor sale.
 
Vezi aici înregistrarea completă a emisiunii de duminică  "Sinteza Zilei", cu Mihai Gâdea.

×
Parteneri
Şeful Băncii Naţionale, avertisment pentru Guvern
x close