Antena 3 CNN Actualitate Ioan Niculae acuză Parchetul: Se încearcă subminarea activităţii companiilor mele

Ioan Niculae acuză Parchetul: Se încearcă subminarea activităţii companiilor mele

Ioan Niculae acuză Parchetul: Se încearcă subminarea activităţii companiilor mele
Sursa foto: Foto: Agerpres
09 Ian 2012   •   11:42
Ioan Niculae a venit, luni, la DIICOT pentru a fi audiat în dosarul privind subminarea economiei naţionale, în care sunt cercetaţi 40 de foşti şi actuali şefi din Romgaz. Ioan Niculae aduce acuzaţii extrem de dure la adresa Parchetului. Acesta susţine că Parchetul complotează şi încearcă subminarea activităţii companiilor sale, în timp ce acuzaţiile aduse la adresa lui, de complot şi subminare a economiei naţionale, reprezintă un abuz.

"Cred că este vorba de un parteneriat public-privat între un organ al statului care se numeşte Parchetul General şi televiziunile care sunt publice şi private, şi asistaţi în direct la un eveniment relativ istoric pentru România astăzi. Cum poate fi distrus un agent economic care a avut neobrăzarea în aceşti 20-21 de ani să se opună ideii generale că noi românii suntem numai cerşetori şi slugi şi că noi nu putem angaja, ci doar să fim angajaţi", a spus Ioan Niculae.

Afaceristul a mai precizat că presupusul complot făcut de Parchet la adresa grupului său de firme ar fi început odată cu comunicatul dat de DIICOT în urmă cu o săptămână, prin care a anunţat demararea unei anchete ce-l vizează, fără ca lui să i se fi adus la cunoştinţă acuzaţiile.

"Începând de săptămâna trecută, cu acel comunicat al DIICOT-ului, practic toate firmele noastre, peste 27 de firme, sunt distruse. Avem combinatele chimice închise începând de la 1 ianuarie, niciuna dintre companiile private sau de stat care vând gaz nu mai răspunde solicitărilor InterAgro. Suntem într-o situaţie extraordinar de delicată din punct de vedere economic şi, practic, aţi asistat la subminarea unui agent economic care încă mai rămăsese cu capital privat românesc", a mai spus Niculae.

Patruzeci de persoane cu funcţii de conducere din Romgaz, Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri şi ANRE sunt cercetate penal pentru complot şi subminarea economiei naţionale.
 




 

 

×
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close