Antena 3 CNN Actualitate Mona Pivniceru despre raportul MCV: Se fac aprecieri după surse necunoscute, dar nici măcar verificate

Mona Pivniceru despre raportul MCV: Se fac aprecieri după surse necunoscute, dar nici măcar verificate

Mona Pivniceru despre raportul MCV: Se fac aprecieri după surse necunoscute, dar nici măcar verificate
de N.B.    |    12 Mar 2013   •   22:56

Mona Pivniceru a declarat, în cadrul emisiunii "Sinteza Zilei" cu Mihai Gâdea, că ar dori să afle care au fost sursele care au fost folosite pentru raportul MCV de la Bruxelles.

În cadrul unui interviu care a atins mai multe teme cu privire la modul în care se va desfăşura activitatea pe perioada mandatului său la Ministerul Justiţiei, indiferent de durata acestuia, Mona Pivniceru a discutat despre posibila numire a lui Daniel Morar pentru postul de procuror şef, dar şi despre nelămuririle pe care le are privind raportul MCV al Comisiei Europene.

Ministrul Justiţiei susţine că a avut o întrevedere mult prea scurtă cu Viviane Reding, comisarul european pentru justiţie, pentru a discuta despre sursele care au condus Comisia la întocmirea raportului MCV.

Pivniceru a comentat că îşi doreşte să lămurească informaţiile care au condus la concluzia că presa reprezintă o ameninţare pentru Justiţia din România.

"Am mai multe chestiuni (de discutat) cu privire la modalitate în care se fac aprecieri după surse, dar nici măcar verificate", a declarat ministrul Justiţiei.

În cadrul raportului MCV, oficialii europeni susţin necesitatea revizuirii regulilor privind libertatea presei, pentru a fi protejate instituţiile statului şi respectate drepturile fundamentale ale persoanelor.

CE solicită asigurarea de reguli efective împotriva persoanelor sau mass-media care aduc atingere instituţiilor publice sau sistemului judiciar, iar Consiliul Naţional al Audiovizualului trebuie să ia măsuri pentru stabilirea şi întărirea codului de conduită.

×
Subiecte în articol: procuror sef raport MCV Sinteza Zilei
Parteneri
România nu are bani să îşi trimită sportivii la Olimpiadă
x close