Antena 3 CNN Politică Radu Tudor: Mă bucur că ţara a scăpat de acest Guvern de nuanţă africană (VIDEO)

Radu Tudor: Mă bucur că ţara a scăpat de acest Guvern de nuanţă africană (VIDEO)

Radu Tudor: Mă bucur că ţara a scăpat de acest Guvern de nuanţă africană (VIDEO)
13 Oct 2009   •   22:59

?Faptul că prim-ministrul doctor în Drept Constituţional a dat atâtea ordonanţe neconstituţionale, te pune pe gânduri. Mă bucur, ca jurnalist, că ţara a scăpat de singurul Guvern de nuanţă africană de după 1989. Doar în astfel de zone găseşti Guverne de genul acesta, unde un om ocupă trei funcţii. Guvernul ăsta nu are legătură cu democraţia?, a declarat Radu Tudor la Sinteza Zilei de marţi.

Afirmaţia sa a fost făcută în contextul în care Parlamentul a ?debarcat? Guvernul Boc 2 prin adoptarea moţiunii de cenzură depusă de parlamentarii PNL şi UDMR şi susţinută de PSD.



Pe de altă parte, analistul Bogdan Teodorescu consideră că Parlamentul a înregistrat o victorie istorică, în urma căreia a fost spulberat şi mitul potrivit căruia ?Traian Băsescu nu poate fi învins?.

?Victoria Parlamentului este una istorică în momentul de faţă. Am auzit că PD-L ar fi plănuit acest lucru, dar dacă vedeaţi cât de disperaţi erau azi în Parlament, cum alergau de la un parlamentar la altul ca să-l convingă să nu voteze moţiunea...?, a declarat analistul politic Bogdan Teodorescu.

?Ori azi s-a mai spulberat un mit, cel conform căruia Băsescu nu poate fi învins. PD-L nu a putut să clintească masa parlamentară care părea la îndemâna sa, avem de-a face cu un partid scos de la guvernare, iar azi 13 octombrie Traian Băsescu a fost înfrânt?, a subliniat Bogdan Teodorescu.


Guvernul Boc 2 a picat testul Parlamentului. Moţiunea de cenzură depusă de parlamentarii PNL şi UDMR şi susţinută de PSD a fost adoptată, cu 258 voturi pentru şi 176 voturi împotrivă. 4 voturi au fost anulate, în timp ce 23 de parlamentari, 19 deputaţi şi patru senatori, au absentat de la vot: şapte parlamentari PSD, şase liberali, trei de la UDMR, doi ai PDL, patru de la minorităţi şi un independent.

Pierderea încrederii parlamentului face ca actualul Guvern să cadă şi să exercite numai anumite atribuţii administrative până la numirea unui nou premier de către preşedintele statului şi validarea acestuia de către legislativ. Adoptarea moţiunii de cenzură face ca guvernul interimar să nu poată emite ordonanţe şi nu poate iniţia legi.







Vedeţi înregistrările emisiunii Sinteza Zilei

Vedeţi prezentarea emisiunilor Antena 3

Vedeţi prezentarea jurnaliştilor Antena 3

Vedeţi transcriptul emisiunilor Antena 3

Antena3.ro

×
Parteneri
Incendiu puternic lângă Mănăstirea Voroneț! Există risc de extindere
x close