Antena 3 CNN Actualitate Raed Arafat: Actuala legislaţie permite concurenţa în serviciul de Urgenţă. Vezi care sunt acele situaţii

Raed Arafat: Actuala legislaţie permite concurenţa în serviciul de Urgenţă. Vezi care sunt acele situaţii

Raed Arafat: Actuala legislaţie permite concurenţa în serviciul de Urgenţă. Vezi care sunt acele situaţii
Sursa foto: Foto: Antena 3
10 Ian 2012   •   23:53

Fostul subsecretar de stat Raed Arafat a declarat, în cadrul ediţiei de marţi seară a emisiunii Sinteza Zilei, de la Antena 3, că actualul sistem de Urgenţă permite o concurenţă loială, în funcţie de interesul şi preferinţele beneficiarilor.

"Concurenţa înseamnă drept la alegere. Înseamnă să ai dreptul, ca şi beneficiar, să alegi furnizorul pe care îl vrei. Actuala legislaţie permite acest lucru. În legea actuală, dacă dai telefon la servicul public de urgenţă 112 se deplasează Ambulanţa sau SMURD-ul. În actuala legislaţie, în anumite cazuri, ambulanţa poate să trimită şi ambulanţe private (...) pe baza unor contracte încheiate. La fel, cetăţeanul, dacă nu are încredere în sistemul public de urgenţă, sau dacă compania la care lucrează are încheiat un contract cu o anumită firmă, poate să apeleze la o ambulanţă privată. Este drept de alegere acum" a declarat, la Antena 3, Raed Arafat.

Arafat consideră că noua Lege a sănătăţii aduce atingeri calităţii actului medical de urgenţă actual, acesta sugerând că o concurenţă în Urgenţă ar implica şi diferenţe mari în standarde şi în calitate.

Mai mult, Arafat consideră că oferind operatorilor privați de servicii de urgență acces egal la fondurile publice, sistemul public de urgență este pus în pericol.

 


Doctorul Raed Arafat a demisionat, marţi, din funcţia de subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii. Arafat a decis să îşi dea demisia după ce a fost atacat dur de Traian Băsescu în cadrul unei emisiuni la care era invitat.

În respectiva emisiune, preşedintele l-a avertizat pe Arafat  că ar trebui să se gândească să demisioneze din funcţia de subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii, dacă nu este de acord cu ministrul şi nu reuşeşte să îşi comunice nemulţumirile în cadrul instituţiei.

Vezi aici înregistrarea integrală a emisiunii Sinteza Zilei.


×
Subiecte în articol: Raed Arafat demisie Sinteza Zilei
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close