Antena 3 CNN Actualitate Dosarul "Mazăre", încă o făcătură a Direcţiei Naţionale Anticorupţie

Dosarul "Mazăre", încă o făcătură a Direcţiei Naţionale Anticorupţie

Dosarul "Mazăre", încă o făcătură a Direcţiei Naţionale Anticorupţie
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    14 Apr 2014   •   21:41

Jurnalista Adina Anghelescu a comentat, în emisiunea Subiectiv/" title="subiectiv">Subiectiv de la Antena 3, dosarul de luare de mită al lui Radu Mazăre.

"Legea permite procurorilor să te reţină 24 de ore şi să şi ceară eventuala arestare a ta(...). Oricine poate să stea 24 de ore reţinut", a spus Adina Anghelescu.

Radu Mazăre a rămas liber pentru că procurorii DNA nu au avut probe suficiente. Judecătorul care a respins mandatul de arestare explică în motivare că nu sunt dovezi care să demonstreze că Mazăre ar fi luat mită pentru a aranja licitaţia pentru cartierul de locuinţe sociale.

Radu Mazăre: Băsescu vrea să mă lege

Edilul Constanţei, Radu Mazăre, şi omul de afaceri Avraham Morgenstern au fost reţinuţi în 8 aprilie, după audieri la sediul central al DNA.

Primarul Constanţei este acuzat de procurorii anticorupţie că a luat mită de la Avraham Morgenstern pentru a ajuta firma acestia să câştige licitaţia şi pentru a mări, ulterior, valoarea contractului.

Potrivit anchetatorilor, Elan Schwartzenberg a fost ales ca intermediar pe traseul banilor de la Morgenstern la fraţii Mazăre, pentru că se bucura de încrederea celor doi.

Radu Mazăre a declarat, la ieşirea din arest, că banii puşi în contul lui de Schwartzenberg au reprezentat o datorie preluată de acesta de la "un grec" şi că în acest dosar nu a existat niciun denunţător şi nu s-a dat nicio mită.

Vezi AICI ediţia integrală a emisiunii "Subiectiv cu Răzvan Dumitrescu".



×
Parteneri
Incendiu la etajul 12 al unui bloc din București, în noaptea de Înviere
x close