Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Subiectiv Florin Călinescu: "Nu intrăm în Schengen! E mâna Moscovei. Austria e oficina Rusiei, pe față"

Florin Călinescu: "Nu intrăm în Schengen! E mâna Moscovei. Austria e oficina Rusiei, pe față"

Actorul și realizatorul de televiziune Florin Călinescu a comentat, la Antena 3 CNN, situația României în raport cu spațiul de liberă circulație.

de Redacția Antena 3 CNN    |    30 Apr 2023   •   23:36

Accesul țării noastre în Schengen a fost blocat la Consiliul JAI (Justiție și Afaceri Interne) al UE din 8 decembrie prin voturile Austriei și Olandei.

Călinescu și-a menținut opinia că Austria nu va renunța la opoziția față de primirea țării noastre în Schengen.

Răzvan Dumitrescu: "Apropo de România - în Schengen sau în afară de Schengen - de ce crede Florin Călinescu că România nu intră în Schengen?"

Citește și: "Puștiule, se vede din avion că ești prost, nu pot să te bag secretar de stat!" | Florin Călinescu, necruțător cu puternicii zilei din România

Florin Călinescu: "Pentru mine, chestiunea asta nu contează, pentru că pe mine nu m-a oprit nimeni, de aici până la Paris și înapoi. Dar este o bătaie de joc vizavi de această țară (România, n.r.) ... ifosele țării ăleia de pensionari (Austria, n.r.) ... Și e evident că este mâna Moscovei acolo, pentru că Austria nu a încetat să fie o oficină rusească pe față.

Răzvan Dumitrescu: "Și atunci, cât contează că aduci un ministru de Interne austriac în vizită aici, explicându-i că ai frontierele în regulă?"

Florin Călinescu: "Nu putem să facem, și noi, o gaură pe sub cutare...?"

Florin Călinescu: "Astea sunt încercări, pentru proști, ale ăstora de la putere, să zică: 'Bă, l-am chemat aici'. Dar ăla, cum s-a dat jos din avion, a zis: 'Bă, mâncăm ceva și după aia plec! Să nu credeți că, gata, m-am răzgândit'. Nu. Austria, Ungaria, Serbia - mă rog, Serbia nu contează deocamdată, deși ar vrea - sunt într-o prietenie (...) Olanda nu e într-o prietenie cu Moscova, dar ar vrea să controleze toată Dunărea. Simplu: vrea să controleze, de la Constanța până la Rotterdam, tot canalul, toată șoseaua de mărfuri."

Răzvan Dumitrescu: "Evident, situație în care e de neintrat în Schengen pentru România."

Florin Călinescu: "Repet, nici tu cred că nu ai simțit că ești sau că nu ești în Schengen. Dar cozile de tiruri și transportul și transportatorii (blocați) ... astea sunt o bătaie de joc. Asta ar fi povestea, dar de ce să ne căinăm noi despre Schengen, când România se bazează pe podul ăla al prieteniei către Giurgiu? Avem un poduleț pe la Calafat sau nu știu pe unde... Bă, dar trece pe el cineva? De ce toată tevatura se face pe pe nenorocitul ăsta de (pod Giurgiu -) Ruse? Ar fi trebuit, cu frații noștri sârbi și bulgari, să facem vreo 50 de poduri. Au făcut ăia, pe sub Marea Nordului, 14 kilometri. Nu putem să facem, dracului, și noi o gaură pe sub cutare...?", a spus Călinescu la Antena 3 CNN.

Emisiunea integrală, în continuare.

×
Parteneri
Astăzi este ultima zi în care se mai poate depune declarația unică
x close