Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Subiectiv Florin Cîţu, despre PNRR: "Aceasta este forma pe care o susţinem!" Ministrul Ghinea, mandatat să ceară mai mulţi bani decât vrea Comisia Europeană să dea

Florin Cîţu, despre PNRR: "Aceasta este forma pe care o susţinem!" Ministrul Ghinea, mandatat să ceară mai mulţi bani decât vrea Comisia Europeană să dea

Premierul Florin Cîţu a făcut, luni seara, o declaraţie surprinzătoare, în urma discuţiilor de la Cotroceni pe tema Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

Florin Cîţu, despre PNRR: "Aceasta este forma pe care o susţinem!" Ministrul Ghinea, mandatat să ceară mai mulţi bani decât vrea Comisia Europeană să dea
de Adrian Iclozan    |    26 Apr 2021   •   19:52

PNRR este documentul a cărui depunere în termenul recomandat, 30 aprilie, a fost ratată de ţara noastră, după ce Comisia Europeană a ridicat mai multe obiecții față de alocările solicitate de România pentru infrastructură, irigații şi spitale.

PSD i-a acuzat pe responsabilii guvernamentali că riscă, din cauza amatorismului, să rateze cele aproximativ 30 de miliarde de euro pe care Bruxelles-ul ar urma să le aloce țării noastre, pentru redresarea post-pandemie.

Acum, Florin Cîţu arată că Guvernul nu ar fi dispus să renunțe la sumele pe care Comisia a indicat, la rândul său, că nu ar fi de acord să le aloce României.

Florin Cîţu: Ministrul Ghinea nu a greşit cu nimic. Acesta este planul pe care îl susţinem

"Au fost negocieri online şi miniștrii de resort au fost alături de ministrul Ghinea. Dacă nevoie, vom pune mai multe resurse pentru a ne face înţeleşi la Comisia Europeană că acesta este planul pe care îl susținem. N-avea cu ce să greșească ministrul Cristian Ghinea, suntem în negocieri.

Există un mandat pentru minister de a negocia această formă a PNRR, care are o sumă mai mare, este supra-contractată iar coordonarea se realizează sub supervizarea mea.

A fost o decizie a Coaliției să mergem cu o sumă mai mare şi acum negociem cu Comisia Europeană.

Vom susţine priorităţile de dezvoltare pentru România, bineînțeles, în condițiile pe care le dorește de Comisia Europeană", a spus premierul Florin Cîţu, luni seară, la Parlament, după discuţiile pe tema PNRR de la Cotroceni.

Termenul de depunere a PNRR, ratat cu o lună

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, a anunțat, luni, că noua propunere a României de depunere a PNRR va fi 31 mai.

"În discuția cu președintele, cu domnul Orban, cu domnul prim-ministru şi cei doi vicepremieri am convenit ca mâine (marți, n.r.), în întâlnirea pe care o să o am cu vicepreședintele Verstager al Comisiei Europene, să mergem pe calendarul de depunere pentru 31 mai pentru PNRR”, a declarat Cristian Ghinea la finalul întâlnirii convocate luni de președintele Klaus Iohannis pe tema PNRR.

Acesta a spus că nu este niciun motiv de îngrijorare în legătură cu PNRR.

"În afară de faptul că PSD vrea să puncteze niște puncte la isterie nu e niciun motiv de îngrijorare în acest moment", a precizat Ghinea.

Pe de altă parte, Ghinea le-a cerut liderilor PSD "să nu mai submineze negocierile dure cu Comisia Europeană" şi i-a acuzat că fac "diverse declarații politicianiste”.

×
Subiecte în articol: PNRR Florin Cîțu Klaus Iohannis
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close