Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Subiectiv PSD anunţă că discută cu AUR intrarea în grevă parlamentară şi vorbeşte de schimbarea din funcţie a lui Ludovic Orban

PSD anunţă că discută cu AUR intrarea în grevă parlamentară şi vorbeşte de schimbarea din funcţie a lui Ludovic Orban

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, marţi, la Subiectiv, că formaţiunea sa se va consulta cu AUR în vederea unui boicot al lucrărilor din plenul Parlamentului, în replică la decizia Coaliţiei, de a programa săptămâna viitoare votul la moţiunea simplă îndreptată împotriva ministrului Vlad Voiculescu.

PSD anunţă că discută cu AUR intrarea în grevă parlamentară şi vorbeşte de schimbarea din funcţie a lui Ludovic Orban
de Adrian Iclozan    |    13 Apr 2021   •   21:40

Marcel Ciolacu: Urmează greva parlamentară. Vom discuta şi cu AUR

"Omorâţi-i cu plângeri penale. Atârnaţi-vă de candelabre în Parlament. Intraţi în grevă parlamentară", i-a spus jurnalistul Mirel Curea lui Marcel Ciolacu, atunci când acesta a afirmat că PSD nu vrea să facă opoziţie cu zeci de oameni în stradă, din cauza riscului de infectare cu COVID.

"Urmează şi greva parlamentară. Este tot un instrument. Categoric. Mergem la comisii şi Opoziţia nu mai merge la plen. N-a vrut domnul Iohannis să aibă Parlamentul său? Ia-l, domnule! O să vorbim şi cu cei de la AUR, dacă tot nu contează Opoziţia", a spus preşedintele PSD.

El l-a acuzat pe președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, că nu a programat la vot moțiunea împotriva ministrului Vlad Voiculescu în termenul regulamentar, de şase zile.

"Îl anunţ oficial pe domnul Orban că a participat la şedinţa Biroului Permanent, a supus la vot şi a comis un abuz. Vom sesiza Curtea (Constituţională) şi vom aştepta să vedem dacă preşedintele Camerei a comis un abuz. Este un act premergător schimbării din funcţie a preşedintelui Camerei", a precizat Ciolacu.

PSD, la a doua moțiune împotriva lui Vlad Voiculescu: "Când veţi vota, gândiţi-vă că la Foişor puteau fi mama, tatăl, bunicul sau copilul dumneavoastră"

Moțiunea simplă împotriva ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, depusă de PSD, va fi dezbătută în plenul Camerei Deputaților luni, 19 aprilie, şi va fi supusă votului două zile mai târziu.

PSD a depus luni, 12 aprilie, moțiunea simplă intitulată "Pentru ca românii să trăiască, Vlad Voiculescu trebuie să plece" şi a solicitat să fie dezbătută încă din timpul acestei săptămâni.

Biroul Permanent a decis însă ca dezbaterea şi votul să aibă loc săptămâna viitoare.

"Știu că este, poate, fără precedent în Parlament ca împotriva unui ministru să fie depusă o moțiune în aceeași sesiune de două ori. Adevărul este că am mai avut miniștri încurcați de viaţă şi de rolul pe care îl aveau la ministere, dar parcă niciodată nimeni nu s-a încurcat precum domnul Voiculescu. (...)

Vreau să transmit un mesaj colegilor mei din USR, PNL, UDMR, minorități naționale - să vă gândiți atunci când veți vota moțiunea împotriva domnului Vlad Voiculescu la faptul că la Foişor puteau fi mama, tatăl, bunicul sau copilul dumneavoastră", a declarat în plenul Camerei liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis.

Simonis a precizat că, potrivit regulamentului, moțiunea trebuie dezbătută în termen de şase zile, menționând că şedinţa trebuie stabilită în această săptămână.

Liderul deputaţilor USR PLUS, Ionuţ Moşteanu, a replicat spunând că este vorba despre şase zile lucrătoare.
 

×
Parteneri
A murit Daniel Barbu, fost ministru al Culturii
x close