Antena 3 CNN Emisiuni Subiectiv Marcel Ciolacu despre situația pensiilor speciale: "Excepțiile trebuie să se termine în România"

Marcel Ciolacu despre situația pensiilor speciale: "Excepțiile trebuie să se termine în România"

Marcel Ciolacu a vorbit în exclusivitate în cadrul emisiunii Subiectiv de la Antena 3 CNN despre situația pensiilor speciale.

de Redacția Antena 3 CNN    |    01 Mai 2023   •   21:49

Marcel Ciolacu a adus în atenție problema pensiilor speciale din România și efectele negative pe care le au asupra societății, numindu-le "ciumă"

"Avem o mare problemă cu ciuma pensiilor speciale care încet, încet duc la o criză socială.

Eu nu o să accept ca România să piardă vreun euro din PNRR pentru că nu a făcut vreun jalon în ceea ce privește pensiile speciale", a spus Marcel Ciolacu, la Antena 3 CNN.

De asemenea, Președintele PSD subliniază că nu se vor face tăieri de salarii sau pensii, dar coaliția guvernamentală a decis ca noua lege a salarizării să fie o prioritate, eliminând excepțiile.

Citește și: Marcel Ciolacu, în vizită la Institutul de Boli Infecţioase de Ziua Muncii: "Medicii şi asistentele sunt în fiecare zi la datorie"

"Nu taie nimeni niciun salariu și nici pensiile. Am hotărât în coaliție ca o prioritate să fie noua lege a salarizării pentru că nu mai putem crea excepții.

Excepțiile trebuie să se termine în România. Noi nu putem pierde bani din PNRR pentru pensiile speciale.

Când alegi să muncești la bugetul statului trebuie să întelegi că salariul tău nu poate fi mai mare decât salariul pentru aceași muncă din privat. Trebuie să alegi.

Nu putem trăi o anomalie în care salariul din zona publică este mai mare decât în privat", a mai spus Marcel Ciolacu.

Interviul integral poate fi urmărit în continuare:

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu pensii PSD
Cele mai noi știri
Parteneri
x close