Antena 3 CNN Politică PANICĂ la Înalta Curte, din cauza Elenei Udrea

PANICĂ la Înalta Curte, din cauza Elenei Udrea

PANICĂ la Înalta Curte, din cauza Elenei Udrea
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    06 Feb 2015   •   21:27
Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) s-ar teme să nu pice pe ei cererea DNA de arestare a Elenei Udrea, potrivit unor surse citate de Lumea justiţiei.
 
"Să vedeţi ce panică o să fie la Înalta Curte printre judecători, atunci când va veni momentul arestării Elenei Udrea. Am auzit că există anumiţi magistraţi care stau cu sufletul la gură, ca nu cumva să pice la ei cererea DNA de arestare a Elenei Udrea. Se ştie că la ICCJ, DNA şi SRI au de mai mulţi ani "culoarele" făcute, existând judecători care răspund fără să clipească la comenzile venite. 
 
Problema este că Elena Udrea ştie şi ea aceste lucruri. Cunoaşte nume de judecători care acţioneaza la ordin sau de frică. (...) Cu alte cuvinte, dacă nu vor da curs cererii de arestare, este posibil ca împotriva lor să fie declanşate represaliile, dar, pe de altă parte, dacă o vor aresta pe Elena Udrea este la fel de posibil ca aceasta să înceapă să vorbească şi să dea în vileag judecătorii ICCJ controlaţi de SRI şi DNA".
 
Informaţia a fost prezentată vineri, la emisiunea Subiectiv, de la Antena 3.

Bogdan Chirieac: Dacă pică prima cerere, pică toate
 
Ziua de luni este una capitală pentru Elena Udrea. Parlamentul se va pronunţa pe măcar una dintre cele trei cereri de arestare preventivă ale deputatei. Luni seara, la ora 18, deputaţii se adună să voteze dacă Udrea poate fi aresată. 
 
Jurnalistul Bogdan Chirieac este de părere că, dacă "prima cere va pica, pică toate".


Protejata lui Traian Băsescu nu a mai venit astăzi în Parlament, să-şi studieze dosarele, şi-a trimis avocaţii. 
 
Comisia Juridică de la Camera Deputaţilor va lucra în regim de urgenţă duminică, pentru a da un aviz în cazul cererilor DNA privind urmărirea penală şi arestarea Elenei Udrea. 
 
În plen, prima cerere de arestare va intra luni, la ora 18.00. Dacă această primă cerere va fi aprobată, atunci Elena Udrea ar putea fi adusă cu cătuşe în Parlament pentru celelalte solicitări rămase. Pe numele Elenei Udrea există în total 3 cereri ale DNA pentru arestare, în dosarele Microsoft şi Gala Bute.
 

×
Subiecte în articol: Elena Udrea Subiectiv
Parteneri
Schimbare importantă pentru călătorii ce trec prin Gara de Nord
x close