Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Subiectiv Radu Țincu, medic ATI: "Va trebui încet, încet să ne îndreptăm spre ridicarea tuturor restricțiilor"

Radu Țincu, medic ATI: "Va trebui încet, încet să ne îndreptăm spre ridicarea tuturor restricțiilor"

Radu Țincu, medic ATI la Spitalul Floreasca din București, spune că România va trebui să iasă curând din starea de alertă şi toate restricţiile să fie ridicate.

Radu Țincu, medic ATI: "Va trebui încet, încet să ne îndreptăm spre ridicarea tuturor restricțiilor"
Sursa foto: Antena 3
de Silvia Preda    |    18 Feb 2022   •   21:16

"Este clar că după această pandemie va trebui să tragem niște concluzii și să putem să ne pregătim dacă în viitor vor mai fi astfel de amenințări. Este clar că unele dintre măsurile luate au fost greșite, dar trebuie să ni le asumăm și să spunem că nu au avut eficiența pe care noi am crezut-o.

Însă la momentul 2020, când a apărut în Europa acest virus, nimeni nu știa cum să se comporte în fața acestei amenințări.

În acest moment, cu această variantă Omicron, e clar că toate studiile spun că produce forme mai ușoare de boală comparativ cu varianta Delta.

Avem un grad de imunitate colectivă cred că suficient de bun. Dacă cumulăm cei care s-au îmbolnăvit în valul 4 și valul 5 și cu cei vaccinați, chiar și România reușește să ajungă la un grad de imunitate colectivă de peste 75-80%.

Eu cred că va trebui încet, încet să ne îndreptăm spre ridicarea tuturor restricțiilor și ieșirea din starea de alertă", a spus medicul, vineri seară, la Antena 3.

Radu Țincu, medic ATI: "Nu o să putem să biciuim sistemul imunitar la nesfârşit"

"Nu o să putem să biciuim sistemul imunitar la nesfârşit ca să ajungem cu acest nivel de anticorpi încât să elimine variante mutante. Cred că la un moment dat, ca şi în cazul gripei, trebuie să modificăm compoziţia vaccinului astfel încât ea să fie suficient de potrivită pentru a neutraliza aceste variante virale", a spus medicul, recent, la Antena 3. 

Citiţi şi: Dr. Radu Ţincu, despre revenirile miraculoase de la Terapie Intensivă: "Este locul unde medicina îşi dă mâna cu Dumnezeu"

×
Subiecte în articol: Radu Țincu restricţii
Parteneri
Horoscop 10 iunie 2023. Peştii întâlnesc o persoană specială, Leii strălucesc şi sunt în centrul atenţiei
x close