Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Subiectiv Rusia intensifică atacurile, Ucraina rezistă. Generalul Virgil Bălăceanu: "Etapa este întârziată față de planificarea strategică pe care au făcut-o generalii ruşi"

Rusia intensifică atacurile, Ucraina rezistă. Generalul Virgil Bălăceanu: "Etapa este întârziată față de planificarea strategică pe care au făcut-o generalii ruşi"

Rusia intensifică atacurile în Kiev. Generalul Virgil Bălăceanu spune că etapa este întârziată față de planificarea strategică pe care au făcut-o generalii ruşi. "Se rezistă bine pe marile centre urbane", a spus el, astăzi, la Antena 3.

Rusia intensifică atacurile, Ucraina rezistă. Generalul Virgil Bălăceanu: "Etapa este întârziată față de planificarea strategică pe care au făcut-o generalii ruşi"
Sursa foto: Antena 3
de Silvia Preda    |    01 Mar 2022   •   20:40

În a şasea zi de război în Ucraina, bombardamentele au continuat în marile oraşe, inclusiv în capitala Kiev, la marginea căreia a ajuns şi "convoiul morţii". Acesta este format din tancuri, blindate, arme de artilerie sau cisterne cu combustibil şi se întinde pe 60 de kilometri.

"Etapa este întârziată față de planificarea strategică pe care au făcut-o generalii ruşi. Întârzierea este legată de faptul că se rezistă bine pe marile centre urbane, orașele pe care le știm deja, pe Kiev, pe Harkov, pe Mariupol. Ceea ce trebuie să observăm este faptul că se continuă tipul de misiune și anume lovirea în mod deosebit cu rachete.

Este interesant că nu avem operațiuni aeriene de amploare. Orașele nu sunt lovite prin bombardamente, tragerile cu rachete se execută mai ales pe timp de noapte, avem un asalt dar eșuat asupra Harkovului. S-a efectuat pe timp de zi, nu s-a făcut cu blindate. Probabil a existat temerea că ucrainenii care apără Harkovul au destule rachete antitanc și pierderile ar fi fost mari. S-a apelat la trupe mobile de infanterie cu autoturisme de teren blindate 4 x 4 și au eșuat. Ucrainienii au organizat foarte multe ambuscade", a relatat generalul Virgil Bălăceanu.

Primarul Kievului, Vitali Klitschko: "Inamicul a atacat Capitala! Și există deja victime în rândul populației civile"

Potrivit lui, o schimbare de situație se poate produce legată de acea grupare de forțe care se află în apropiere de Kiev. "Sunt 60 de kilometri. Ele reprezintă în primul rând vehicule de luptă, tancuri, mașini de infanterie, transportoare blindate, autotunuri și alte elemente de sprijin".

"Înseamnă că intenția lor este de a încercui Kievul. Gruparea de forțe de care vorbim vine dinspre nord", a precizat generalul Virgil Bălăceanu, marţi, la emisiunea "Subiectiv".

×
Subiecte în articol: Kiev Ucraina Rusia razboi Virgil Bălăceanu
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close