Antena 3 CNN Actualitate Subiectiv: CINCI întrebări pentru CSAT, în contextul scandalului iscat în jurul declaraţiilor Elenei Udrea

Subiectiv: CINCI întrebări pentru CSAT, în contextul scandalului iscat în jurul declaraţiilor Elenei Udrea

Subiectiv: CINCI întrebări pentru CSAT, în contextul scandalului iscat în jurul declaraţiilor Elenei Udrea
05 Feb 2015   •   21:05

Răzvan Dumitrescu a enunţat, în ediţia de joi a emisiunii "Subiectiv/" title="subiectiv">Subiectiv", cinci întrebări la care Consiliul de Suprem de Apărare a Ţării ar trebui să răspundă, în contextul scandalului în care este implicată Elena Udrea.

Cele cinci întrebări pentru CSAT sunt:


1. A luat presedintele României decizii pe baza informaţiilor provenite din surse alternative, furnizate de Elena Udrea? În ce fel a folosit preşedintele României aceste informatii?

2. Exista situatii in care presedintele Romaniei a luat decizii pe baza unor informatii provenite din surse alternative in dauna informatiilor provenite de la institutiile statului roman?

3. In ce masura astfel de situatii pot constitui vulnerabilitate la siguranta nationala?

4. A fost Elena Udrea alimentata cu informatii de la structuri ce nu fac parte din sistemul institutional oficial al statului roman?

5. Având în vedere atribuţiile legale, cunoştea SRI aceste lucruri şi în ce masura a informat factorii de raspundere din statul roman?

"Un om nu poate să intre în competiţie cu informaţiile care sunt asigurate şefului statului de un sistem care funcţionează 24 de ore din 24", a spus senatorul PNL Corneliu Dobriţoiu, care s-a declarat neîncrezător în calitatea deputatului PMP de "sursă alternativă de informare pentru Traian Băsescu".

Într-un interviu pentru televiziunea publică, Udrea a declarat că actualul şef al SRI i-a spus Alinei Bica faptul că dacă i-ar fi spus că a fost la Paris cu Elena Udrea ar fi scăpat de problemele penale. În plus, Udrea a reluat ideea că războiul dintre ea şi Coldea a început din cauza faptul că era o sursă alternativă de informare pentru Traian Băsescu. 

×
Subiecte în articol: Subiectiv
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close