Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Subiectiv Dr. Tudor Ciuhodaru: "Certificatul verde arată doar că posesorul s-a vaccinat, dar el poate fi infectat şi poate transmite boala"

Dr. Tudor Ciuhodaru: "Certificatul verde arată doar că posesorul s-a vaccinat, dar el poate fi infectat şi poate transmite boala"

Certificatul verde arată doar că posesorul s-a vaccinat, dar el poate fi infectat şi poate transmite boala, atrage atenţia medicul Tudor Ciuhodaru.

Dr. Tudor Ciuhodaru: "Certificatul verde arată doar că posesorul s-a vaccinat, dar el poate fi infectat şi poate transmite boala"
Sursa foto: Agerpres
de Silvia Preda    |    09 Dec 2021   •   23:52

Medicul primar Tudor Ciuhodaru, de la Spitalul Clinic de Urgenţă „Prof. Dr. Nicolae Oblu” din Iaşi, susţine că în lupta cu pandemia provocată de coronavirus sunt importante măsurile de protecţie.

"Ce vrem să facem? Vrem să oprim pandemia sau vrem să dăm o hârtie care nu ştiu ce valoare are. Certificatul verde arată doar că posesorul s-a vaccinat, dar el poate fi infectat şi poate transmite boala", a spus Ciuhodaru, joi seară, la Antena 3.

"Ne uităm ce se întâmplă la ora actuală în Uniunea Europeană(...). Suntem pe un teren minat şi eu am votat împotriva paşaportului verde digital la nivel european pentru că atât timp cât nu avem o certitudine că oprim acel lanţ de transmitere epidemiologic, restul măsurilor sunt practic o patalama inutilă care dă drepturi unora, limitează drepturile alora, dar de fapt nu rezolva problema pandemiei", a mai spus el.

Ciuhodaru cere retragerea urgentă a proiectelor de lege privind introducerea pașaportului verde digital

"Am propus de la începutul acestei pandemii 4 măsuri concrete, o nouă strategie, planul B pentru ca toți românii să poată avea o viață normală și în pandemie:

1. Testare extinsă regulată gratuită. Testezi, depistezi, izolezi și împiedici transmiterea. Creșterea numărului de cazuri nu va mai fi precum decolarea unei rachete și astfel se va putea asigura și asistența medicală pentru toți. În plus dacă depistezi la timp tratezi la timp și cel puțin o parte din acești pacienți nu vor mai ajunge la terapie intensivă.

2. Vaccinare doar în baza unui consimțământ informat.

3. Creșterea capacității de terapie intensivă ( paturi și personal). Cu doar 5% din sumele date pe cele 120 de milioane de doze de vaccinuri am fi putut avea în plus 100 de paturi de terapie intensivă. Și asigurarea de spitale ,,albe”, centre de excelență care să asigure permanent, fără probleme sau restricții, accesul la tratament și pentru celelalte categorii de pacienți.

4. Accesul la alternative terapeutice pentru toți românii. Medicamente ușor de administrat, pe care să le putem lua de la farmacie și care pot fi eficiente pentru a trata boala din stadiile incipiente. E clar că nici aici nu au făcut nimic", a scris Tudor Ciuhodaru pe pagina sa de Facebook.

Măsuri radicale luate de alte țări împotriva celor nevaccinați. Tudor Ciuhodaru: "Pare mai mult un fel de pedepsire" 

×
Subiecte în articol: Tudor Ciuhodaru Subiectiv
Parteneri
Permisul auto ar putea dispărea. Cum vor circula şoferii
x close