Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Voi cu Voicu Sistemul inovator de nutriţie, care ajută la pierderea kilogramelor în plus. Fotis Vlachos: "Combină aceste alimente şi nu te vei balona"

Sistemul inovator de nutriţie, care ajută la pierderea kilogramelor în plus. Fotis Vlachos: "Combină aceste alimente şi nu te vei balona"

În ediția de sâmbătă seară a emisiunii Voi cu Voicu, de la Antena 3, Fotis Vlachos, specialist în nutriție, a vorbit despre sistemul inovator de nutriţie pe care l-a adus în România.

Sistemul inovator de nutriţie, care ajută la pierderea kilogramelor în plus. Fotis Vlachos: "Combină aceste alimente şi nu te vei balona"
Sursa foto: Antena 3
de Mirela Voicu    |    13 Sep 2021   •   15:28

"Această metodă a fost lucrată de către fratele meu. Este un sistem chiar premiat şi acceptat la nivel european. Este o metodă care se bazează pe inversarea diabetului. 

Nu are legătură cu dieta, ci mai degrabă, are legătură cu cuvântul alimentaţie şi educaţie. Nu propunem unui om să consume alimente cu stricteţe sau să se cântărească regulat, ci îl învăţăm cum funcţionează. Asta este cel mai important lucru. Îi învăţăm pe oameni să mănânce hrănitor", a explicat Fotis Vlachos, sâmbătă, în cadrul emisiunii Voi cu Voicu de la Antena 3.

Alimentaţia mediteraneană, acceptată mondial ca fiind cea mai bună

Acest sistem se bazează pe alimentaţia mediteraneană, care nu are niciun fel de legătură cu caloriile, ci cu încărcătura glicemică. Important este că orice mâncăm să avem timp să le consumăm. În asta constă, de fapt, secretul metodei.

Sistemul inovator de nutriţie se bazează pe o alimentaţie ketogenică. Ca orice dieta suferă la anumite elemente, cum ar fi la vitamine, carbohidaţi necesari pentru funcţiile corpului. 

Grecii, mănâncă înainte legumele. Românii care s-au dus în vacanță în Grecia, probabil au observat că în Grecia se aduc legumele înainte. 

Când se merge la tavernă și se comandă legume și alt fel de mâncare, ospătarul va aduce legumele primele. Mulți spun că grecul este deștept și aduce legumele, până este gata restul. Așa sunt grecii învățați încă din copilărie. Mâncând legume înainte, pentru că este vorba de vitaminele care le conține și fibrele care ne ajută împreună cu proteina, să blocăm absorbția carbohidraților. Cu alte cuvinte, să intre energia lent în noi. 

Pentru început, prin modul pe care îl folosim noi, readucem corpul la starea pe care o avea în tinerețe. Apoi, îi învățăm să mănânce corect. 

Legumele sunt foarte importante, la fel și fructele. Fructele, de exemplu, se mănâncă ca desert la noi, la greci. 

Un fruct, poate să ne baloneze după ce îl mâncăm, dacă nu mâncăm înainte legume. Dacă mâncați un somon cu portocală, de exemplu, vă va balona. Dar mâncați legume cu fructe verzi și apoi somon cu portocală și nu vă veți balona.

Alt exemplu, când mergeți în Grecia, la unele taverne, ospătarul aduce pepene galben sau roșu. Ei nu deosebesc că au făcut ceva diferit", mai spune specialistul în nutriţie.

×
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close