Antena 3 CNN Externe 11 ani fără Prinţesa Diana

11 ani fără Prinţesa Diana

11 ani fără Prinţesa Diana
31 Aug 2008   •   11:20

Se împlinesc 11 ani de când Prinţesa Diana a murit, într-un accident produs în pasajul de sub podul Alma, din Paris. Printesa avea 36 de ani şi, la momentul accidentului, se afla în maşină cu prietenul său, Dodi al-Fayed. Pe 31 august 1997, la primele ore ale dimineţii o ştire şoc rula pe posturile de televiziune din întrega lume: Prinţesa Diana a murit într-un accident de maşină, la Paris, împreună cu iubitul ei, Dodi Al-Fayed şi cu şoferul maşinii în care se aflau.

În încercarea de a scăpa de paparazzi, şoferul a pierdut controlul bolidului, care s-a izbit violent de un stâlp dintr-un pasaj din capitala Franţei. Diana, încă în viaţă, dar grav rănită, era prinsă înăuntru. Echipajele de salvare au ajuns în doar câteva minute, dar au avut nevoie de aproape o oră şi jumătate ca să taie carcasa maşinii şi să o transporte la spital.

Anchetele desfăşurate de poliţia franceză şi de Scotland Yard au stabilit că moartea prinţesei Diana şi cea a lui Dodi al-Fayed au urmat unui „tragic accident”, provocat de viteza excesivă cu care şoferul, Henri Paul conducea maşina. Cu toate acestea, scenariile în legătură cu moartea Dianei, continuă să apară. Unii spun că Mercedesul în care se aflau Diana, iubitul ei, bodyguardul şi şoferul a fost urmărit de o maşină în care nu se afla niciun fotograf şi că, de fapt, fotografii au ajuns la locul accidentului abia după o jumătate de oră.

Diana a devenit la numai 20 de ani soţia prinţului moştenitor al Marii Britanii. La 23 de ani era deja mama a doi copii, William şi Harry. S-a implicat, încă de la sfârşitul anilor '80, în numeroase acţiuni caritabile. Vizita deseori spitale şi patrona mai multe organizaţii umanitare.

Sursa foto: observer.com

Antena 3

×
Parteneri
Marcel Ciolacu, prezentat ca "viitorul preşedinte al României"
x close