Antena 3 CNN Externe 15.000 de sindicalişti au protestat la Bruxelles

15.000 de sindicalişti au protestat la Bruxelles

15.000 de sindicalişti au protestat la Bruxelles
15 Dec 2007   •   18:15

Mii de sindicalişti belgieni au ieşit în stradă, la Bruxelles, pentru a cere Guvernului slujbe mai bine plătite, asigurări sociale şi preţuri mai mici la alimente şi combustibil. Marşul greviştilor, pe principalele bulevarde ale capitalei, ar fi trebuit să fie unul de proporţii. A fost compromis însă de o grevă pe calea ferată a unei alte confederaţii.

Sindicatele au abordat, pe lângă aspecte sociale, şi realitatea politică de la Bruxelles. Miile de oameni au criticat partidele politice locale, care nu au reuşit să ajungă la un compromis în vederea formării unui guvern, nici la 200 de zile după alegeri. ”Am organizat asta pentru a spune politicienilor şi viitorului guvern, care sunt problemele reale ale oamenilor. Iar acestea sunt problemele: preţurile alimentelor şi a energiei”, a declarat Luc Cortebeeck, preşedintele Confederaţiei Sindicatelor Creştine.

Sindicatele au estimat că peste 15.000 de protestatari au participat la marşul de o oră, de-a lungul principalelor bulevarde din Bruxelles. Mişcarea greviştilor era prevăzută încă de acum câteva săptămâni. Uniunea Independentă a Personalului de la Căile Ferate a luat însă prin suprindere pe toată lumea, după ce a declanşat o grevă de avertisment, de dimineaţă. Mulţi dintre sindicaliştii din afara capitalei nu au mai ajuns prin urmare la miting.

Antena 3

×
Parteneri
Poliţist mort în prima zi de Paşte, la Galaţi
x close